Dolar 32,4952
Euro 34,7654
Altın 2.488,35
BİST 9.532,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 17°C
Az Bulutlu
Samsun
17°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 19°C

ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı sona erdi

SAMSUN (AA) – Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı …

ISIF’22 Uluslararası Buluş Fuarı sona erdi
4 Eylül 2022 16:41
137
A+
A-

SAMSUN (AA) – Türk Patent ve Marka Kurumu ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA) ve Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı iş birliğiyle düzenlenen ISIF'22 Uluslararası Buluş Fuarı sona erdi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST KARADENİZ bünyesinde, Türk Patent ve Marka Kurumunun öncülüğünde yapılan Türkiye'nin uluslararası düzeydeki tek buluş fuarında 210'u yerli, 67'si yabancı olmak üzere 277 buluş sergilendi.

Alanında uzman kişilerden oluşan uluslararası jüri kurulu tarafından ISIF'22'de sergilenen her bir buluş, ayrı ayrı değerlendirildi.

Fuarın en büyük ödülü olan GRAND PRIX ödülünü Prof. Dr. Rana Sanyal, “Kırılabilir polimer ilaç konjugatları” buluşuyla kazandı.

Etkinlikte katılımcılara 11 özel, 40 altın, 80 gümüş ve 70 de bronz madalya verildi.

Muhabir: Şükran Yücel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.