Dolar 32,8143
Euro 35,1503
Altın 2.449,44
BİST 10.771,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 28°C

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey atama Prof. Dr. Okyay Genel Sekreter Yardımcısı oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde üst düzey atama Prof. Dr. Okyay Genel Sekreter Yardımcısı oldu
3 Haziran 2024 22:54
27
A+
A-

Okyay, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Basın Yayın Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı ve Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü gibi yönetim birimlerinin sorumluluğunu üstlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atanan Prof. Dr. Pınar Okyay 1983 yılında Bornova Anadolu Lisesi’nden, 1989 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden, 1993 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan mezun oldu. Sağlık Bakanlığı bursu ile London School of Hygiene &Tropical Medicine Halk Sağlığı Okulu’nda epidemiyoloji eğitimi aldı.

Hekimliğin yanı sıra Bornova Sağlık Grup Başkan yardımcısı, İzmir İl Sağlık İstatistik Şube Müdürü ve İzmir İl Kalite Güvence Koordinatörü olarak görev yaptı. 2000 yılında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda akademik hayatına başladı. Buradaki son beş yılında ise Halk Sağlık Anabilim Dalı başkanı olarak görev yaptı. Akademik hayatında; Üniversite Kalite Üst Kurulu Üyeliği, Üniversite Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, Tıp Eğitimi akreditasyonu kurulu olan Özdeğerlendirme Kurulu Başkanlığı, Fakülte Kurulu ve Stratejik Plan Komisyon Üyelikleri gibi çok sayıda akademik ve idarî görevde bulundu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Programı ilk Akreditasyon Belgesi’ni koordinatörlüğü döneminde aldı. Sağlık Bakanlığı COVID-19 Bilim Kurulu üyeliğine seçildi ve pandemi sürecinde bu görevi yürüttü.

Halk sağlığında epidemiyoloji, sağlık araştırma yöntemleri, araştırma ve yayın etiği, biyoistatistik, afet, toplumsal cinsiyet ve kadın sağlığı konularında çalışan Okyay, evli ve iki çocuk sahibi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.