DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

KARDEF BAŞKANI SALİH MERİÇ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE BALKAN VE RUMELI CAMİASININ ÖNEMİNİ VURGULADI

KARDEF BAŞKANI SALİH MERİÇ CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE BALKAN VE RUMELI CAMİASININ ÖNEMİNİ VURGULADI
Banner Resmi
28.05.2023
280
A+
A-

Turkiyenin en önemli gündemi hiç şüphesiz ki Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Türk milleti pazar günü şandık başına giderek demokrasininin gereği oyunu kullanacak .

Ülkemizde hatrı sayılır ölçüde Balkanlardan birçok sebemle anavatanlarına gelen ,halen Balkanlar ile bağları devam eden ve Balkan Türk kültürünü yasatip ,koruyup muhafaza eden 30 milyondan fazla bir nüfus yaşamakta.

Dört gün önce sayın Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamada Çerkez ve Rumeli Derneklerini ziyaret edip ,birarada olacağız açıklamasının akabinde , Samsun ‘ da hemsehrimiz Samsun milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan’ in himayelerinde düzenlenen programa üye derneklerimiz ile katıldık. Dün İstanbul’da T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘ın katılımlarıyla, yoğun bir katılım ile “Büyük Rumeli Buluşması ” etkinliği gerçekleşti. Üyesi olduğumuz Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu başkanı sayın Sabri Mutlu’nun da davetli olduğu etkinliğe iştirak etti.

Milket ittifakı da bu davet yazısını göndererek
” 26 Mayıs 2023, Saat 19.00 Haliç Kongre Merkezi İSTANBUL’da Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İyi Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımları ile “BİR ÇİFT MAVİ GÖZ VE BİR AY YILDIZ IŞIĞINDA” BALKAN-RUMELİ-MÜBADİL BULUŞMASI’ düzenlenmektedir.”Ülkemizdeki Rumeli Balkan derneklerini yapılacak etkinliğe davet etmiştir. Balkan Türklerinin siyasi partilerin il,ilçe teşkilatlarında, belediye encümenliklerinde , belediye başkanlıklarında, milletvekilliği, bakanlık gibi bürokrasinin her alanında olmalarını önemsiyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.