Dolar 32,5960
Euro 34,8231
Altın 2.412,67
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

KARDEF FEDERASYON BAŞKANI SALİH MERİÇ DENETİM HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI

KARDEF FEDERASYON BAŞKANI SALİH MERİÇ DENETİM HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI
1 Eylül 2022 22:11
536
A+
A-

KARDEF in sivil toplum il müdürlüğüne yapılan şikayetler sonucu denetimi neticesindeki durum hakkında Federasyon başkani Salih MERİÇ açıklamasında ”

Federasyonumuz 2016 yılında kurulmuş olup şu anda 6 il 9 ilçedeki 22 derneğin biraraya gelmesiyle faaliyetlerini sürdürmektedir. Son günlerdeki süreç ile ilgili konu mahkeme intikal ettiğinden yüzeysel olarak kamuoyunda oluşan yanlış bilgileri gidermek adına yapılan bir açıklamadır.

Federasyonumuzun tüzüğü ve birçok derneğin kuruluş teşkilat yapılanması federasyonumuzun şu andaki yönetim kurulu üyesi Akın Üner tarafından yapılmıştır. Federasyonun kuruluş aşamasında katkıları çoktur. 2016 ,2017,2020 yılı genel kurul iş ve işlemleri yine kendisi tarafından yapılmıştır.

1 mart 2020 tarihinde yapılan genel kurul neticesinde bugünkü yönetim kurulumuz oluşturulmuştur. 15 mart 2020 tarihinden itibaren tüm dünyayı saran covit salgını ile tüm faaliyetler durdurulmuştur. Haziran 2020 tarihine sivil toplum il müdürlüğüne davet edildim, yapılan incelemede tüzük gereği aralık 2020 yılında olması gereken genel kurulumuzun mart 2020 tarihinde yapıldığından dolayı yapılan olağan genel kurulu olağan üstü ne çevrilerek, aralık-2020 tarihinde yeniden zorunlu genel kurul yapmamız gerektiği ifade edildi .
Samsun valilik binasından çıkmadan telefonda federasyonumuzun genel kurul işlemlerini yürüten aynı zamanda teşkilâtlanmadan sorumlu başkan yardımcısı olan yönetim kurulu üyesi Akın üner beye bu durum ayrıntısıyla telefonda ifade edilmiştir.
Temmuz ayında federasyon yönetim kurulu üyeleri ile yapılan zoom üzerinden yapılan toplantılar aralık ayın da genel kurul ve tüzük tadilatı konusu söylenmiştir.

Yine temmuz 2020 tarihinde whatsapp üzerinden dernek başkanları görüntülü aranarak konu iletilmiştir.

Yasakların kalkmasıyla 02 temmuz 2021 cuma günü federasyon binasında genel kurul ilanının yapılacağı federasyonun web sayfasından ilan edilerek aynı gün federasyonumuzu ziyaret eden sayın Ahmet Davutoglunun ziyareti öncesin de yapılmıştır. Mart 2020 yılındaki genel kuruldaki aynı yönetim, denetim , yedek ve konfederasyon üst kurul listesi hicbir değişikliğe ugratilmadan sivil toplum il müdürlüğüne teslim edilmiştir. Mevcut federasyon yönetim kurulunun süresi mart 2023 yılına kadar iken , tuzuk gereği zorunlu yapılan bu genel kurul ile aralık-2023 yılında olacaktır, yani 8 ay daha fazla görev yapıyor olacaktır. Bu genel kurulun yapılmasını sivil toplum il müdürlüğü zorunlu kılmış ve 2800 tl yapılmaması durumunda ceza kesilecekti .

Konunun bu noktalara gelmesindeki asıl etken Samsun mübadele derneğinin genel kurulunda aday olan 2019 yılında dernek başkanı olması kararı çıkan yönetim kurulu üyemiz Adem Guner i desteklememdir . Akabinde gelişen olayları konuşmak için şubat 2022 tarihinde dernek başkanı olan Kadir Tatar beyden görüşme talebime bu saate kadar olumlu bir yanıt gelmemiştir, görüşme gerçekleşmemiştir.

Federasyonun 3 denetleme kurulu uyesids Samsun mübadele derneğinin yönetim kurulu üyesi, eski başkanı ve üyesi olan komite 18 mayıs 2022 günü federasyonu denetlemek istediklerini ilettiler , bu denetim haziran 2022 tarihinde yapıldı. Genel kurulun hangi gerekçe ile yapıldığı tüm ayrıntıları ile kendilerine ifade edilmiştir.

Akabinde şu anda Samsun mübadele derneği yönetim kurulu üyesi Olcay Kınay ve federasyonun yönetim kurulu üyesi Akın üner tarafından federasyonun üyesi olan dernek başkanları tek tek aranarak federasyon yönetiminin şikayet edilmesi noktasında konuşmalar yapılmıştır . Tokat balkan türkleri derneği , samsun mübadele derneği ,ayrıca denetim kurulu üyeleri de dahil 10 şikayet dilekçesi il müdürlüğüne sunulmuştur.

Şikayete konu olan imza atılması ile ilgili bölümüde açıklamakta fayda var . Yönetim kurulumuz 2 yıl süren covit salgını döneminde sanal ortamda ve açık alandaki toplantılarla kararlarını almış, samsun da yasanyalara tek tek ulaşılarak karar defteri imzalattirilmistir. Iki üyemiz Tokat ilinde yaşadığından ihtiyaç duyulursa imzamızı atabilirsiniz beyanları olmalarına rağmen sadece iki kararda sanal toplantıya katıldıkları için imzalari mevcuttur . Denetim süreci ortaya cikinca onlarda dagsillinmistir . Zor bir süreç içerisinde federasyonumuz yönetim kurulu üyelerimiz derneklerimiz ile birlikte birçok çalışmayı hayata geçirmiştir.

Denetimden geçen 1 ocak – 28 Ağustos 2022 arasındaki bütçesi 231.000 tl olarak faturalarıyla, banka hesaplarıyla ibra edilmiş onaylanmıştır.

Konunun bu noktaya gelişindeki katkıları olanların hedefi federasyon yönetimini genel kurula götürerek, tüzük gereği bir daha aday olamacak olan mevcut federasyon başkanı ve yönetimini değiştirip Samsun mübadele derneği yönetim kurulu üyesi Olcay Kınay i ve ekibini başa getirmekti . Bunu başaramadılar, bunları federasyonumuzun üyesi dernek baskanlaŕimiz ile kurulu bulunan guruplarda tüm ayrıntıları ile görüşüyorduk, aile içinde kalması gereken konuların sosyal medyada veya yazılı başında gereksiz yere gündeme gelmesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Yapılmasi gereken onca çalışmamıza enerjimizi harcamamız gerekirken, herşeyi kontrol etmek arzusunda olan sözüm ona dava arkadaşlarımızın, büyüklerimizin gayretleri ile işler bu noktaya gelmiştir.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.