Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 22°C

KARDEF MÜBADELENIN 100.NCI YILDÖNÜMÜNÜ MUHTEŞEM BİR GECE İLE ANDILAR

KARDEF MÜBADELENIN 100.NCI YILDÖNÜMÜNÜ MUHTEŞEM BİR GECE İLE ANDILAR
24 Ocak 2023 12:38
306
A+
A-

Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu ve üye derneklerimizce birlikte , Mübadelenin 100. Yıldönümü münasebetiyle hazırlanan programımıza halkımızın yoğun katılımı ve ilgisi ile muhteşem bir anma etkinliğini gerçekleştirmiş olduk.

Sevdalısı olduğumuz Türkiye Cumhuriyetinin yüzüncü yılını kutlarken ister istemez yüreğimizin bir köşesinde bir burukluk taşıyoruz…

Zira 2023, sadece cumhuriyetimizin kuruluşunun değil aynı zamanda nüfus mübadelesiyle ata yurttan ana yurda savruluşumuzun da yüzüncü yılına denk geliyor.

Ve bugün biz mübadil çocukları ve torunları, aile tarihimizin yazıldığı ve bir anlamda kaderimizin değiştiği o tarihi karmaşık duygularla anmak için bir araya toplanmış bulunuyoruz.

Bir yanımızda elbette keder var:

Atalarımızın bir asır önce terk etmek zorunda kaldıkları vatan bildikleri şehirleri, kasabaları, köyleri çok özledik… Selanik, Langaza, Kavala, Sarışaban, Drama, Serez, Kesriye, Karaferye, Vodina, Karacaova, Ağustos, Yenice-i Vardar,  Kayalar, Yanya, Preveze, Parga, Florina, Nasliç, Kozana, Grebene, Kandiye, Hanya, Resmo, Yerapetra, Sakız, Midilli, Limni  ve diğer yerleşim yerleri buram buram tütüyor burnumuzda…

Büyüklerimizin gölgesinde tütün dizdikleri gülibrişim dallarını, suyundan içtikleri çeşmeleri, namaza durdukları camileri, düğün dernek günlerinde hora döndükleri köy meydanlarını, sıcacık evlerimizi çok ama çok özledik.

Bir yanımız ise gurur ve mutlulukla coşuyor:

Hemşerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyetinin onurlu bir vatandaşı olarak yaşamaktan, “Ne mutlu Türküm diyene” özdeyişini yüreklerine nakşetmiş 82 milyonluk bir ailenin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz.

Bu yılki etkinliğimizde Samsunlu mübadil hemşerilerimizi programımıza konuk ettik başta Kültür Bakanlığı sanatçısı Canan Sezgin Geylan hanım efendi olmak üzere ,Kasım Alper Özdemir, Mümin Üstün ,Burak Tıngırı ile Rumeli’nin eşsiz ezgileri ile memleket hasreti giderdik.

Siyasi partilerimizin temsilcileri ,il başkanları, ilçe başkanları, belediye başkanları ile STK başkanlarımız davetimize icabet ettiler.

İYİ Parti genel başkanı sayın Meral Akşener kutlama mesajı gönderdiği gecemizde aynı zamanda İyi Partinin Balkanlardan sorumlu genel başkan danışmanı sayın İbrahim Alagöz de bir konuşma yaptı. CHP parti sözcüsü dayın Faik Öztırak uzaktan erişim ile canli bağlantı yaparak katılımcılara hitap etti.Ak Parti Samsun milletvekili Sayın Orhan Kırcalı her zaman olduğu gibi bizleri yalnız bırakmadı ve bizlerle beraber oldu ,CHP Samsun milletvekili Kemal Zeybek  de programımıza katılarak konuşmalarını yaptılar. Memleket Partisi Genel Başkanı Sayın Muharrem İnce  de canlı bağlantı yapacaktı ancak teknik bir aksaklık nedeniyle gerçekleşemedi. MHP il başkan vekili sayın Osman Teber Ak Parti İl Başkan Yardımcısı sayın Cem Yazgan, ilkadim belediye başkanı Necattin Demirtaş, Atakum Belediye başkanı sayın Cemil Deveci ,19 mayıs belediye başkanı sayın Osman Topaloğlu,Atakum Belediyesi Başkan yardımcısı ,CHP büyükşehir meclis üyesi sayın Atilla Tekcan, İYİ parti Canik ilçe başkanı ,DEVA Partisinin il ve ilce başkanları yönetim kurulu üyeleriyle birlikte katılım sağladılar. Ayrıca Anadolu Basın Birliği Samsun Şube başkanı sayın Turan Akşen, Mobilyacılar odası başkanı Cengiz Gürtan, Türktelekom bölge müdürümüze, ladik devlet hastanesi bashekimimize , Ruhsagligi Hastanesi başhekim yardımcımıza , Şehir kulübü yönetim kurulu üyesi Turan Özön e , servis taşımacılık odası başkanı Hüseyin Binay a , Samsun Akademik Odalar sözcüsü sayın Cevat Öncü ye katkı ve katılımlarından dolayı minnettarız.

2 / 2

Etkinliğimize katılan stk başkan ve yönetim kurulu üyeleri

· BRTK YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KENAN ARAL VE TUNCAY CEYLAN

· SAMSUN LOZAN MÜBADİLLERİ DERNEĞİ

· SİNOP MÜBADELE DERNEĞİ

· SAMSUN BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ

· ALAÇAM MÜBADELE DERNEĞİ

· BAFRA MÜBADELE DERNEĞİ

· BAFRA BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ

· DERECİK MÜBADELE DERNEĞİ

· ÇANAKCI MAH YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

· DEMİRCİ MÜBADELE DERNEĞİ

· İLYASKÖ Y MÜBADELE DERNEĞİ

· ASARAĞAÇ MÜBADELE DERNEĞİ

· SELANİK SPOR KULÜBÜ

· NİKSAR BALKAN TÜRKLERİ DERNEĞİ

· HAVZA MÜBADELE DERNEĞİ

· BAFRA KOSOVALILAR DERNEĞİ

· AŞAĞI CİNİK ÇAYLEYİK DERNEĞİ

 

  • Bu etkinliğimizde herkesten çok fazla emek veren Samsun Lozan Mübadilleri Başkanı sayın Adem Güner ve Derecik Mübadele derneği başkanı sayın Hasan Uçak beylere ayrıca teşekkür etmekle birlikte Asaragac ,Çanakçı ve Demirci dernek başkanlarımıza sukranlarimizi sunarız.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.