Dolar 33,0325
Euro 36,0818
Altın 2.565,66
BİST 11.064,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Sal 30°C
Çar 31°C
Per 32°C
Cum 31°C

Karşıyaka’nın çocukları geleceğe tohum ekti

Karşıyaka’nın çocukları geleceğe tohum ekti
15 Temmuz 2024 16:12
1
A+
A-

Çocuklara tohumdan ürüne uzanan üretim süreçlerini deneyimleme imkanı sunduklarını belirten Başkan Yıldız Ünsal, “İklim değişikliğinin tetiklediği gıda, su, enerji gibi krizlerle mücadelenin, genç yaşlarda kazanılan alışkanlıklar, bu alandaki farkındalık ve sorumluluk duygusuyla başarıya ulaşabileceğini biliyoruz” dedi.

 

Karşıyaka Belediyesi, dünyanın karşı karşıya kaldığı çoklu krizlerle mücadelesini toplumun her kesimini dahil ederek sürdürüyor. Özellikle genç yaşlarda sürdürülebilir yaşamı destekleyecek alışkanlıkların kazandırılmasını önemseyen Karşıyaka Belediyesi, kurum bünyesinde hizmet veren anaokullarında çocukları ekoloji ile tanıştırıyor. Gıda krizine karşı tarımsal üretimin konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlikler kapsamında okul öncesi çağındaki çocuklarla tohum ekimi yapıldı. Ekim öncesi tohumların ayıklanması ve paketlenmesi hakkında bilgiler verildi, uygulamalar gerçekleştirilerek bilgiler pekiştirildi. Tohumları saksı ile buluşturan minikler ekim yaptıkları saksıları boyayarak renkli bir güne imza attılar.

 

KRİZLERE KARŞI GENÇ YAŞLARDA EĞİTİM

Sürdürülebilir bir hayat için verdikleri mücadelede erken yaşlarda edinilen alışkanlıkların hayati önem taşıdığına dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Tüm canlıları yakından ilgilendiren çoklu krizlerin tehlikesini sürekli hissediyoruz. İklim krizinin tetiklediği, gıda, su, enerji gibi krizler canlı hayatını tehdit edecek potansiyele sahip. Bu krizlerle mücadelenin, genç yaşlarda kazanılan alışkanlıklar, bu alandaki farkındalık ve sorumluluk duygusuyla başarıya ulaşabileceğini biliyoruz. Bu kapsamda, Karşıyaka’da genç nesilleri bilgilendiren, uygulamayla öğrenimlerini pekiştiren etkinler düzenliyoruz. Hep birlikte çalışarak özlemini duyduğumuz, daha sağlıklı bir çevrede daha sürdürülebilir bir yaşama kavuşacağız” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.