Dolar 32,2770
Euro 35,0305
Altın 2.475,32
BİST 10.512,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Kavak’ta lavanta yetiştiriciliği eğitimi verilecek

SAMSUN (AA) – Kavak ilçesinde çiftçilere lavanta bitkisi yetiştiriciliği konusunda eğitim verilecek.Kavak Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Ebru Akman, Kavak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü iş birliğinde “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Gelişimi v…

Kavak’ta lavanta yetiştiriciliği eğitimi verilecek
21 Mart 2023 18:29
107
A+
A-

SAMSUN (AA) – Kavak ilçesinde çiftçilere lavanta bitkisi yetiştiriciliği konusunda eğitim verilecek.

Kavak Yerel Eylem Grubu Derneği Müdürü Ebru Akman, Kavak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü iş birliğinde “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Gelişimi ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Akman, lavanta bitkisinin dikimi, bakım ve yetiştiriciliği konusunda 22 Mart Çarşamba günü saat 14.00'te eğitim programı düzenleneceğini belirtti.

Eğitimin, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü Tekniker Ramazan Akçan Konferans Salonu'nda gerçekleştirileceğini belirten Akman, şunları kaydetti:

“Özellikle ilaç sanayisinde koku vermede, merkezi sinir sistemini düzenleyici ilaçların bileşiminde yer alan lavanta, sanayide parfümeri ve kozmetikte cilt temizleyici losyon, koku verici, kokulu banyo sabunu ve köpüklerin yapımında kullanılıyor. Lavanta bitkisi yetiştiriciliği çiftçilerimiz için önemli bir gelir kapısı. Kavak ilçemiz yaptığımız araştırma ve tespitlere göre lavanta bitkisinin yetişmesine uygun bulunmaktadır. Bu gerekçe ile lavanta bitkisinin ilçemizde yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yapıyoruz.”

Akman, eğitime katılacak çiftçilere ayrıca sertifika verileceğini kaydetti.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.