Dolar 32,9991
Euro 35,3145
Altın 2.456,95
BİST 10.691,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Açık
Samsun
26°C
Açık
Per 26°C
Cum 28°C
Cts 28°C
Paz 29°C

Kemer Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Kemer Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı
5 Haziran 2024 01:12
49
A+
A-

Toplantı öncesi bir konuşma yapan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, İsrail’in Filistin’e karşı işlediği insanlık dramını nefretle kınadığını belirtti.

FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ GURUR KAYNAĞIMIZ

Meclis toplantısı öncesi Türkiye’de destan yazan öğrencileri Meclis toplantısına davet ettiklerini söyleyen Başkan Topaloğlu, Göynük Belediye Başkanlığı döneminde yaptıkları Fen Lisesi’nin başarılarından büyük bir gurur duyduğunu söyledi.

Göynük Fen Lisesi Müdürü Ali Yıldırım ve öğrencileri takdim eden Başkan Topaloğlu eğitimde yükselen çıta nedeni ile başta Yıldırım olmak üzere tüm öğrencileri tebrik ettiğinin altını çizdi. Öğretmenler Vahit Hüyük, Mehmet Nafi Duymuş, Arzu Yıldırım ve TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması, MEB Robot Yarışması ve Genç Girişimciler Araştırma projelerinde dereceye giren öğrencilerle meclisi selamlayan Yıldırım, desteklerinden dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, basın mensuplarına ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

MİDYAT KARDEŞ KENT OLUYOR

Bir önceki toplantıda alınan kararlara ait karar özetlerin okunmasının ardından Mardin’in Midyat ilçesi Belediye Başkanlığı ile Kemer Belediyesi arasında karşılıklı işbirliği yapılması ve kardeş kent ilişkisi kurulması konusun oy birliği ile kabul edildi.

KARAMAN’DAN PİYANO BAĞIŞI

Toplantıda Kemer Belediyesi’ne Kemer Belediyesi ATSO Sanat Merkezi’nde kullanılmak şartı ile Ayşe Yıldız Karaman tarafından yapılan Piyano bağışı oy birliği ile kabul edildi.

KONUT PROJESİ MECLİS’TEN GEÇTİ

Gündemin 5’inci maddesi olan “Belediyemiz mülkiyetinde olan Kemer Kuzdere mahallesi 719 ada 1 parselin kat karşılığı inşaat yapım işi konusunun görüşülmesi” öncesi meclise bilgi veren Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kuzdere’de yaklaşık 5 bin metre karelik bir yerlerinin bulunduğunu belirterek şunları söyledi; “Bu arsanın emsalini yüzde 80’e çıkardık. Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir inşaat alanımız var. Kuzdere’nin yenilenmesi sürecine baktığınız zaman bu alan çok kötü bir görüntüye yol açıyor. Bu alanın bir tarafı da zaten Fakülte ve Yurt binası oluyor. Bu çerçevede bir proje hazırlattık” dedi. Söz konusu alana iş yeri ve konutlardan oluşan kat karşılığı inşaat yapım işi oylamaya sunuldu. İki blokta toplam 40 adet 2+1, 16 adet ise 1+1daire bulunduğu dile getirilen proje oy çokluğu ile kabul edildi.

GÖYNÜK’E FUTBOL SAHASI YAPILIYOR

Gündemin 6’ıncı maddesi olan “Tasarrufu Belediyemize ait olan Kemer Göynük Mah. 333 ada 5 parsel batısında kalan spor alanının kiralama süresinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi” maddesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Konu hakkında bilgi veren Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, alanın Göynük Kapalı Spor Salonu’nun Kemer tarafında bulunduğunu ve yıllardan bu yana moloz dökülen atıl bir alan olduğunu söyledi. Kemer’de kış turizminin gelişmesi için bu alana bir futbol sahası yapılması için görüşmeler yaptıklarını dile getiren Başkan Topaloğlu, 13 dönümlük araziye yapılacak futbol sahalarının 10 yıllığına yap işlet devret usulünce kiralanacağını söyledi.

Gündemin yedinci maddesinde bulunan “Belediyemize ait hisseli arsalardan müstakil parsel oluşturulamayacak durumda olan ve Belediyemizce değerlendirilemeyecek durumda olan Belediye hisselerinin satışı konusunda Belediye Encümenine yetki verilmesi konusu” oy çokluğu ile kabul edildi.

KÜLTÜR EVİ’NİN GİRİŞİ 50 TL

Merkez Mahallesi Liman caddesinde yapımı tamamlanarak ziyarete açıIan Kemer Etnografya Kültür Evinin, Kemer Belediyesi Sosyal İktisadi İşletmesine devrinin yapılarak, giriş ücretinin belirlenmesi ve gelir tarifesine eklenmesi konusu ile ilgili düzenlenen Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi maddesine geçildi. Kültür Evi’nin giriş fiyatlarının 50 TL olması oy çokluğu ile kabul edildi.

TURİZM BİRİMİ KURULDU

Gündemin dokuzuncu maddesi olan “Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi” hakkında Kemer Belediyesi Meclis üyesi Cansın Efir meclis üyelerine Turizm Birimi hakkında detaylı bilgi verdi. Yönetmelik değişikliği oy birliği ile kabul edildi.

HUZUR EVİ İÇİN EMSAL ARTTIRILMASI KABUL EDİLDİ

Gündemin 10’uncu maddesi olan “Kemer Arslanbucak Mah. 430 ada 3 parselin Plan değişikliği teklifinin görüşülmesi hakkında meclis üyelerine bilgi veren Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, “Bu alana bir huzur evi yapılması için görüşmelerimizi gerçekleştirdik ancak burada bulunan emsal bize yetmiyor. Biz emsalin arttırılması kararı alınca konu Büyükşehir Belediyesi’ne gidecek. Orada da takibini biz yapacağız” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. 

Gündemin 11’inci maddesinde yer alan “Belediyemiz 2024 yılı Gelir tarifesine eklenmek üzere güçlendirme yapılması halinde alınacak ücretin belirlenmesi konusu” oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki Meclis toplantısı 2 Temmuz Salı günü saat 14:00 olarak belirlendi.

MARTI OTEL KREŞ YAPIYOR

Toplantı sonunda Martı Otel’in Tekirova’ya Kemer Belediyesi’ne ait araziye yapacağı kreş için verilen önerge oy birliği ile kabul edildi.

KEMER BELEDİYESİ’NE ŞİRKET DEVRİ KABUL EDİLDİ

Yine toplantı sonunda yapılan oylama ile Kemer Belediyesi’nin yeni kurulan bir şirket olan Mavi Nar Turizm Ltd. Şti’yi yüzde 100 hissesinin bedelsiz olarak Kemer Belediyesi’ne devri oy birliği ile kabul edildi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu şirketin temsilcisi olarak Meclis üyesi Mehmet Akın’ın atanmasını da oylamaya sundu. Yapılan oylamada şirket temsilcisi olarak Akın’ın atanması oy birliği ile kabul edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.