Maarifhane Dergisi, Adından Sıkça Söz Ettiriyor
Yaklaşık 2 yıl önce yayın hayatına başlayan, güçlü kadrosuyla güzel çalışmalara imza atan Maarifhane adlı edebiyat dergisi, adından sıkça söz ettiriyor.
Yaklaşık 2 yıl önce yayın hayatına başlayan, güçlü kadrosuyla güzel çalışmalara imza atan Maarifhane adlı edebiyat dergisi, adından sıkça söz ettiriyor.
Dergi, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde başarılı, kaliteli ve güçlü şairleri ile Türk Edebiyatı ın kazandırmaya devam eden Maarifhane adlı edebiyat dergisi, kısa zamanda adından söz ettirmeyi başardı.
Maarifhane adlı derginin Yayın Kurulu ise şu isimlerden oluşuyor : Yazı İşleri Müdürü : Mehmet Ali Katipoğlu ( Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü )
Genel Yayın Yönetmeni, şair ve eğitimci : Fatih Tezce, Editör, şair ve eğitimci Recep Şen,
Yayın Kurulu : Eğitimci şair Yılmaz Yetiş, şair ve eğitimci Musa Aydoğdu, şair,, eğitimci ve ressam Nuriddin Çelenk, 19 Mayıs İçesi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü, şair Ahmet Kafkas. Maarifhane Edebiyat Dergisi’ nin Genel Yayın Yönetmeni, şair ve eğitimci Fatih TEZCE; Bafra Öğretmenevi’ nde Maarifhane Dergisi’ nin Dünü, Bugünü ve Geleceği ” konuları ile ilgili bir toplantıda, dergi kurmayları ile karşılıklı fikir teatisinde bulundu.
İki senemizi geride bıraktık. Hem geçen yıllarımızı değerlendirmek hem de geçen yıllarımızla değerlenmek için 2020’den itibaren her ay bir muhabbet konusu belirledik. Nerden nereye geldik,neredeyiz, nereye gideceğiz, sorularıyla hem söyleyecek, hem söylemek isteyen varsa da dinleyeceğiz. Yayın kurulu olarak biz sizleri bekleyeceğiz. Unutmadan,çaylar ikramımızdır Yeni yılın ilk faaliyeti olarak burada dursun. Maarifhane Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Tezce dergiyi ilginç ve farklı düşünceleriyle şöyle dile getirdi: ” Bugünlerde bir yazar şöyle dedi: ” Edebiyatta çeteler var mı bilmem. Varsa tavsiyem kendinize yakın bir çeteye katılın.
Yakınıp duran mızmızlar çetesine girmeyin ”. Biz mızmızlanma dık ve söz hiç mızmızlanma yacağız. Lise öğrencilerimizin hedefinde iyi bir üniversite kazanmak yanında iyi bir dergide şiir yayımlamak da olmalıdır. Geçmişimizde bu hedef vardı bugün de var, gelecekte de var olacaktır. Gençlerimizin akademik ve ahlaki başarıları yanında; sosyal başarılarının da olması gerektiğine inanıyoruz. Biz gençlerimize inanıyoruz. Bizi kurtaracak olan bu edebiyat çetesidir. Dergimizin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Tezce bir çay ocağında başlamış bir düşün bugününü ve yarınını bu şekilde anlattı. Varolsun dergiler… Varolasın Maarifhane…” Maarifhane Dergisi’ ni ve Yayın Kurulu’ nu kutla, dergiye uzun ömürler dileriz.