Dolar 32,3656
Euro 34,7941
Altın 2.394,37
BİST 10.260,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Milli sporcular Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edildi

SAMSUN (AA) – Milli judocular Berat Bahadır ve Azmi Kocabey ile milli güreşçi Bünyamin Özcan, çapraz bağ kopması nedeniyle Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edildi.Judo Milli Takımı sporcuları Berat Bahadır ve Azm…

Milli sporcular Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edildi
11 Mayıs 2023 12:23
211
A+
A-

SAMSUN (AA) – Milli judocular Berat Bahadır ve Azmi Kocabey ile milli güreşçi Bünyamin Özcan, çapraz bağ kopması nedeniyle Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edildi.

Judo Milli Takımı sporcuları Berat Bahadır ve Azmi Kocabey ön çapraz bağ, Güreş Milli Takımı sporcusu Bünyamin Özcan da izole arka çapraz kopması nedeniyle Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Kehribar ve ekibi tarafından ameliyat edilerek sağlıklarına kavuşturuldu.

Kehribar, AA muhabirine, aynı gün içinde yaptıkları ameliyatların başarılı geçtiğini, sporcuların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin spor hekimliği alanında büyük başarılara imza attığını anlatan Kehribar, sporcuların müsabaka anında ya da antrenmanlarda meydana gelebilecek sakatlanmalarından dolayı başka şehirlere gitmeden tedavilerinin Samsun'da yapılabildiğini vurguladı.

Milli sporcuların yaşadıkları çapraz bağ yırtılmasından dolayı daha önce İstanbul ya da Ankara gibi şehirlere giderek tedavi olduklarını dile getiren Kehribar, şöyle devam etti:

“Üniversite hastanemizde spor müsabakaları veya egzersizlerden kaynaklı sakatlanma, yaralanma gibi durumların tedavisine yönelik sağlık hizmetlerini en iyi şekilde vermekteyiz. Amacımız spor ya da egzersizden kaynaklı sakatlanmaların erken teşhis ve tedavisi ile sakatlanmış sporcuların sahaya güvenli ve hızlı şekilde dönmelerini sağlamak. Kliniğimizde dünya standartlarında sağlık hizmeti sunuyoruz. Kliniğimizde aynı gün içinde olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonalarında önemi derecelere imza atmış milli sporcularımızdan Berat Bahadır, Azmi Kocabey ile Bünyamin Özcan, çapraz bağ kopması nedeniyle başarılı şekilde ameliyat edildi.”

İzole arka çapraz bağ ameliyatlarının çok nadir yapıldığına işaret eden Kehribar, “Çok önemli ameliyatları başarılı şekilde gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası 7-8 aylık takip ve periyodlarla aktif spor hayatlarına geri dönmelerini sağlıyoruz.” dedi.

Ameliyat edilen Berat Bahadır ise sağlık durumunun iyi olduğunu, birkaç ay sonra hafif şekilde antrenmanlara başlayabileceğini ifade etti.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.