Dolar 42,5291
Euro 49,5628
Altın 5.744,63
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 14°C
Çar 14°C
Per 12°C

Müftü Küçük: Engellilerin Değeri ve Diyanet’in Hizmetleri Vurgulandı

Müftü Küçük: Engellilerin Değeri ve Diyanet’in Hizmetleri Vurgulandı
7 Aralık 2025 16:14
117
A+
A-

Trabzon’da düzenlenen programda, Müftü Küçük engelli bireylerin toplumsal değeri ve Diyanet İşleri Başkanlığının bu alandaki hizmetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Trabzon’da gerçekleştirilen bir etkinlikte konuşan Müftü Küçük, her insanın doğuştan gelen onuruna sahip olduğunu ve fiziksel farklılıkların bireyin değerini etkilemediğini belirtti. İnsanı değerli kılan temel unsurların iman, takva ve güzel ahlak olduğunu vurgulayan Küçük, bu konuyu Peygamber Efendimiz’in (s.a.s.) hadis-i şerifiyle destekledi.

Müftü Küçük, engelli bireylerin toplumdaki karşılaştığı zorlukların çoğunun engel kaynaklı değil, toplumsal duyarsızlıktan kaynaklandığını ifade etti. Bir toplumun medeniyet seviyesinin, dezavantajlı gruplara gösterilen özenle ölçüldüğünü belirterek, özel bireylere destek sağlamanın dini ve ahlaki bir görev olduğunu dile getirdi.

Engelli Bireylere Yönelik Diyanet Çalışmaları

Konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığının engelli bireylere sunduğu hizmetler detaylandırıldı. Bu çalışmalar arasında camilerin erişilebilir hale getirilmesi, Braille alfabesiyle basılmış dini yayınların sunulması ve hutbelerin işaret diline çevrilmesi gibi uygulamalar yer aldı. Ayrıca, Kur’an kurslarında özel sınıfların oluşturulduğu ve işaret dili destekli eğitim materyallerinin hazırlandığı bilgisi paylaşıldı.

Diyanet tarafından düzenli olarak camilerde engelli bireylerle buluşmaların organize edildiği aktarıldı. Program, din görevlilerinin katılımcılarla birebir ilgilenmesi, sohbetler yapılması ve dualarla sona erdi. Etkinliğe katılanlar, gerçekleştirilen bu anlamlı buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.