Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C

OMÜ ÖĞRENCİ SENDİKASINDAN DA TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASI OMÜ İŞÇİLERİNİN GREVİNE DESTEK

OMÜ ÖĞRENCİ SENDİKASINDAN DA TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASI OMÜ İŞÇİLERİNİN GREVİNE DESTEK
22 Kasım 2022 06:46
160
A+
A-

OMÜ ÖĞRENCİ SENDİKASINDAN DA TEZ-KOOP-İŞ SENDİKASI OMÜ İŞÇİLERİNİN GREVİNE DESTEK!
Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi Öğrenci Sendikası üyeleri de Tez-Koop-İş Sendikası Samsun şubesi OMÜ işçilerinin Grevine destek vermek için OMÜ kampüsü içerisinde basın açıklaması yaptılar.

Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesi üyelerinin geçtiğimiz günlerde grev kararı aldıktan sonra OMÜ işyerlerinin tamamına grev kararını asmalarının ardından OMÜ Öğrenci sendikası üyeleri de Grev destek kararı aldı. OMÜ İlahiyat Fakültesi önünde toplanan işçiler ve öğrenciler, polisin itiş kakış ve biber gazı sıkılacak dağılın uyarısına rağmen OMÜ Öğrenci sendikası adına Mete Berk Aydemir, grevi desteklerine dair yaptığı konuşmasında şunları ifade etti.
“2,5 aydır süren emekçi OMÜ ve OMKAN işçilerinin %5’lik zam miktarına karşı yapılan bu haklı grevde bizler, öğrenci sendikası olarak işçilerle birlikte direneceğiz. Bu dayatmalara karşı sonuna kadar emekçilerle birlikte dayanışma ile sesimizi duyuruyoruz. Öğrenciler olarak, üniversite işçilerinin 45 saatlik çalışma mesaisine karşılık verilen %5 sefalet zammına karşı çıkacağız, sorunlarımız ortak: Geçinemiyoruz; işçilere verilen harçlık niteliğindeki bu zam miktarı hayat pahalılığına karşı yetmiyor. Ev kiraları, elektrik, su ve doğalgaz faturaları, ulaşım ve beslenme ücretleri bu kadar artmışken biz öğrencilere de reva görülen destek yetersiz. 850 liralık kyk burs/kredisi ile aç kalıyoruz” şeklinde ifadelerde bulundu.
HEM İŞÇİYİ, HEM ÖĞRENCİYİ AÇ BIRAKIYORLAR!
Öğrenci sendikası sözcüsü Mete berek Aydemir konuşmasını şöyle devam ettirdi. “Eylül ayı itibarı ile OMÜ yemekhanelerine gelen %100’lük zam ile birlikte 3 liradan 6 liraya yükselen yemek ücretleri , diğer yıllara oranla iki kat daha fazla yükselen harç ödemelerine rağmen işçilere yapılan zam %5 . Yönetimin verdiği kararlar hem işçiyi hem de öğrenciyi aç bırakıyor. Bu kararlarla birlikte öğrencilere öğrenci değil, müşteri gözüyle bakılmakta. İşçilerin ise emekleri karşılığını bulmamaktadır. Fakülte içerisinde ulaşımın ücretlendirilmesi gibi yönetimin aldığı bir çok kararlar da bu kanıyı güçlendirmekte, hem OMÜ yönetimi hem mevcut hükümet gerek öğrencilerine gerek işçilerine haksızlık ediyor” diye konuştu.
OMÜ İŞÇİLERİNİN GREVİNİ DESTEKLİYORUZ…
Öğrenci Sendikası adına konuşan Mete Berk Aydemir konuşmasını şöyle bitirdi. “Yurtlarda yer bulmakta yaşanan sıkıntılar, yer bulunsa dahi karşılaşılan rezillikler bu haksızlıkların bazıları. İnsancıl koşullarda 2 hatta tek kişinin ancak sığabileceği odaların 4 veya daha fazla kişiyi barındıracak şekilde tasarlanması, banyoların akıtması, sabit yemek menüsündeki yiyeceklerin yetersizliği ve birçok rezalet daha biz öğrencileri sıra arkadaşımız olan Enes Kara’nın girdiği o üzücü yola sürüklüyor. Buna sessiz kalmayacağız. Biz, öğrenci sendikası bütün bu sorunlara ve hatta burada sayamadığımız bir çoklarına karşı OMÜ ve OMKAN işçilerinin grevlerinde yanındayız. Biliyoruz ki bu karanlıktan kurtuluşumuz ya hep beraber, ya hiç birimiz doğrultusunda olacak. Rektörlükten istediğimiz cevabı almadıkça durmayacağız ve biliyoruz ki direne direne kazanacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.