Dolar 32,5521
Euro 34,7644
Altın 2.493,15
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Ordu ve Tokat’ta yaban keçilerinin sayısında artış gözlendi

SAMSUN (AA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğünce yapılan envanter çalışmasında, Ordu ve …

Ordu ve Tokat’ta yaban keçilerinin sayısında artış gözlendi
10 Ocak 2022 23:08
248
A+
A-

SAMSUN (AA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 11. Bölge Müdürlüğünce yapılan envanter çalışmasında, Ordu ve Tokat'ta nesli tehlike altındaki yaban keçisi popülasyonunda artış tespit edildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Ordu ve Tokat'ta yaban hayvanları envanter çalışması yürütüldüğü bildirildi.

Bu çerçevede, Tokat'a bağlı ilçelerde 30 Kasım ve Ordu'ya bağlı ilçelerde 14 Aralık tarihlerinde yaban keçisi gözlemi yapıldığı aktarıldı.

Nesilleri tehdit ve tehlike altında olan türler ile bu türlerin popülasyonlarının belirlenmesi ve kaçak avcılığın boyutlarının öğrenilmesi amacıyla yapılan çalışmada, Ordu ve Tokat'ta yaban keçisinin diğer illerden geçiş şeklinde değil, bölgede yerleşik şeklinde varlığını sürdürdüğünün belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, Ordu ve Tokat'ta yaban keçisi popülasyonun artış gösterdiğinin tespit edildiği de vurgulandı.

Muhabir: Cemal Coşkun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.