DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Sağlık sektörü Samsun’da “İkiztepe Sağlık Zirvesi”nde buluşacak

SAMSUN (AA) – Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesince düzenlenecek “İkiztepe Sağlık Zirvesi”nde, sağlık sektörü bir araya …

Banner Resmi
28.10.2022
111
A+
A-

SAMSUN (AA) – Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Samsun Şubesince düzenlenecek “İkiztepe Sağlık Zirvesi”nde, sağlık sektörü bir araya gelecek.

ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru, AA muhabirine, Samsun'da 3-5 Kasım tarihlerinde “İkiztepe Sağlık Zirvesi” düzenleyeceklerini söyledi.

Türkiye'deki sağlık sektörü temsilcilerinin yanı sıra farklı ülkelerden 100'ün üzerinde firmadan da zirveye katılım beklediklerini anlatan Doğru, “Samsun'un sağlık alanındaki geçmişini İkiztepe Höyüğü ile bütünleştirerek, 'İkiztepe Sağlık Zirvesi' adlı büyük bir sağlık zirvesi düzenledik. 3 bin yıla aşkın tarihe uzanan Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan İkiztepe Höyüğü'nde yapılan kazılarda beyin ameliyatı yapılmış insan iskeletleri bulunmuş, bu kişiler ameliyat yapıldıktan sonra yaşamaya devam etmişler.” ifadelerini kullandı.

Doğru, sağlık turizminde kayıt dışı gelirin azaltılması, ilaç ve tıbbi malzeme sektörünün yerli ve milli anlamda kalkınması, sağlık hizmetleri veren kamu ve özel hastanelerin kalite ve inovasyonda yukarı seviyelere çıkmasını sağlayacak İkiztepe Sağlık Zirvesi'nin hayırlı olmasını dileyerek,, “Samsun, sağlık alanında yeni bir başlangıca adım atacak. Ulusal ve uluslararası katılımcıların yer alacağı zirvede sağlıkta inovasyon ve teknoloji, sağlıkta kümelenme, sağlıkta kalite ve akreditasyon, sağlıkta tıbbi cihaz ve sağlık turizmi konu başlıkları ele alınacak. Kamu ve özel hastaneleri, tıbbi cihaz ve malzeme üreticileri, ilaç sanayi sektörü bir araya gelecek. ASKON imzası ile sağlık sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağız.” diye konuştu.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.