Dolar 32,5900
Euro 34,7889
Altın 2.408,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Samsun 19 Mayis Ögrencileri sınavlarin online olarak yapilmasıni talep ediyorlar.Bu sekilde Maddi manevi magduriyetlerinin giderilecegini ifade ettiler

Samsun 19 Mayis Ögrencileri sınavlarin online olarak yapilmasıni talep ediyorlar.Bu sekilde Maddi manevi magduriyetlerinin giderilecegini ifade ettiler
24 Mayıs 2023 16:22
448
A+
A-

 

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1, 2 ve 3. sınıf Öğrencileri, Deprem Sonrası Çevrimiçi Derslerden Sonra Yüz Yüze Sınavlara Çağrılmanın Maddi ve Manevi Zorluklara Neden Olduğunu İfade Ediyor

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi dönem 1,2 ve 3. Sınıf Tıp Fakültesi öğrencileri, deprem sonrası online derslerin ardından yüz yüze sınavlara çağrılmalarının kendilerini maddi ve manevi açıdan zor durumda bıraktığını ifade ediyor. Son zamanlarda yaşanan deprem felaketi, öğrencilerin yaşamını derinden etkilemiş ve öğrenciler, deprem sonrası YÖK’ün aldığı kararla yurtlarını ve evlerini boşaltarak memleketlerine dönmüştür. Yıl sonuna kadar çevrimiçi derslere katılım sağlamıştır. Eğitimlerini çevrimiçi olarak yürütmüşlerdir. Fakat öğrenciler üniversitenin aldığı kararla dönem sonu final sınavları için yüz yüze sınav için tekrar Samsun’a çağırılmıştır.

Birçok öğrenci, deprem nedeniyle evlerinde hasarlar oluştuğunu ve ailelerinin maddi olarak zor durumda olduğunu belirtiyor.  Ayrıca yurt dışından ve şehir dışından gelecek olan öğrenciler ulaşım ve yaklaşık 1 ayı kapsayan barınma masraflarının bütçelerini çok aştığını ve bu masrafları karşılayamayacaklarını belirtiyor. Final sınavlarının çevrimiçi olarak yapılmasını talep ediyor.

Öğrenciler, bu durumu gündeme taşımış, dekanlık ve rektörlük makamına defalarca dilekçe yollamış,  sosyal medyadan günlerdir seslerini duyurmaya çalışmış fakat bir geri dönüş alamamışlardır.

Ayrıca Haccetepe, Cerrahpaşa, Dokuz Eylül, Marmara gibi pek çok üniversitenin tıp 1, 2 ve 3.sınıflara çevrimiçi final sınavı kararı da emsal olarak gösterilmiştir.

Öğrenciler Türkiye genelinde bir sıra üniversitelerin online sınav yaparken diğer bir kısmının yüz yüze sınav yapmasının adaletli olmadığını ve eğitimde eşitlik istediklerini belittiler.

 

Ondokuz mayıs üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerinin preklinik sınıflar arasında yaptığı bağımsız anket sonucua göre ankete katılan 675 öğrenci %91,3 oranında sınavlarının onlıne olmasını talep ediyor. Sesimizi duyun!

 

DİĞER ÜNİVERSİTELERİN KARARLARI:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.