Dolar 32,3662
Euro 34,7279
Altın 2.400,66
BİST 10.170,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C

SAMSUN ADD GENEL ÜYE TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİLER

SAMSUN ADD GENEL ÜYE TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİLER
16 Ekim 2023 20:53
233
A+
A-

BASINA VE KAMUOYUNA

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi olarak 15.10 2023 tarihinde gerçekleştirdiğimiz üye toplantısında bugüne değin yapılan çalışmaların sunumunun ardından şube üyelerimizin çalışmalarla ilgili görüş, öneri ve eleştirileri görüşülmüştür. Ülkemizdeki, dünyadaki gelişmelerin irdelendiği toplantıda üyelerimizden değerli katkılar alınmış şu an kullanılan dernek binasının yetersiz olduğu yeni bir yer alınması için çalışma başlatılması gerektiği, 100. yıl etkinliklerine destek verilmesi, şube olmayan ilçelerde çalışma yapılması kararlaştırılmış ve toplantı sonuç bildirgesi olarak dünyadaki güncel gelişmeler ışığında aşağıdaki metnin kamuoyuyla paylaşılmasına karar verilmiştir.

İsrail’in 1948 yılından bu yana Filistinli Halkın yaşadığı topraklarda uyguladığı işgal politikası, Gazze’yi idare eden Hamas örgütünün 7 Ekim 2023 sabahı gerçekleştirdiği saldırılarla ne yazık ki bir başka boyuta taşınmıştır. Hamas’ın sivillerin yaşam haklarını ihlal ederek başlattığı gözlemlenen saldırıları sonrasında İsrail hükümeti, sahip olduğu ileri teknoloji ve yüksek savaş gücüyle iki buçuk milyon insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ni hedef tahtasına dönüştürmüştür. Son aşamada  İsrail ordusu Gazze’deki sivil Filistinli halka, evlerini terk edip Güney’e gitmeleri için süreler tanımaya, Gazze’nin boşaltılmasına ve ileriye dönük yayılmacı politikalarına  dönük açıktan hareket etmeye başlamıştır. Bu durum yeni katliam ve işgal politikasının işaretidir. Askeri olmayan Filistinli halkın yaşadığı hedefleri bilerek bombalamak, sivillere saldırmak ve topluca yerinden etmek uluslararası alanda savaş suçu olarak tanımlanmasına rağmen bu saate kadar duruma ilişkin uluslararası camiadan somut yapıcı bir tavır gelmemiştir.

Tüm kuralların ve insani değerlerin  göz ardı edildiği bu süreçte sayıları binleri aşan sivil Filistinli ve İsrail vatandaşı hayatını kaybetmiş, çok daha fazlası yaralanmıştır. İsrail, Gazze’deki Filistinlilerin elektrik, su, gıda gibi temel ihtiyaçlara erişimini engelleyerek büyük çaplı bir kuşatma uygulamak suretiyle, ayrım gözetmeksizin Filistin halkının tamamına yönelik top yekûn bir imha harekâtı yürütmektedir. Bu açık bir insanlık suçudur ve kabul edilemez.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Yurtta Sulh Cihanda Sulh” anlayışını ilke edinmiş bir ulusun, O büyük önderin izinde yoluna devam eden bireyleri olarak,  şiddet  kimden gelirse gelsin, kime dönük olursa olsun; insan hakları temelinde hareket etmek, insan haklarını savunmak, korumak ve emperyalizme karşı durmak  temel yaklaşımımızdır. Başta silahsız kadınlar, çocuklar, yaşlılar olmak üzere sivil halka yönelik her türlü  saldırıyı, insan yaşamına ve en temel ihtiyaçlara ilişkin engellenmeleri şiddetle kınıyoruz.

Bugüne kadar çözümün değil, sorunun parçası olan emperyalist politikaların uygulayıcısı devletlerin, muhtemel askerî veya siyasi müdahaleleri, Filistin’deki olumsuz tabloyu yalnızca daha da derinleştirmekten başka bir işe yaramadığı genel görüşüne katılıyoruz. Bu sürecin, insan haklarına ve uluslararası hukuka saygı temelinde adil bir barış sağlanarak çözümlenmesinin ancak uluslararası kamuoyunun samimi girişimi ve baskısıyla mümkün olabileceği inancıyla tüm uluslararası kurum ve kuruluşları acil inisiyatif üstlenmeye davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.