Dolar 34,0620
Euro 37,8878
Altın 2.811,75
BİST 9.758,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Çar 23°C
Per 25°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Samsun Karikatür Ustası Murat İlhan Ansiklopedi ile Ses Getirdi.

Samsun Karikatür Ustası Murat İlhan Ansiklopedi ile Ses Getirdi.
16 Eylül 2024 14:47
52
A+
A-
13.Basıya haızrlanan ‘Samsunlu Şairler ve Yazarlar Ansiklopedisi’ ile ses getirmeye devam ediyor.İsmet AKTAŞ
1959 Samsun -Çarşamba doğumlu çizerimiz 1982 yılından beri Karikatür sanatı ile aralıksız amatörce ilgileniyor. İlk çalışması aynı yıl Gırgır mizah dergisinde yayınlanan İlhan daha sonra Çarşaf,Limon, Pişmiş kelle, Avni  gibi benzeri dergilerde,yerel gazetelerde de çizmeye başladı.
1986 yılında Karikatür yarışmalarına katılmaya başladı. Bu alanda Türkiye birinciliği olmak üzere çeşitli derecelerde ödülleri vardır.
1991 yılında ilk Karikatür albümü ” Bir varmış Bin yokmuş”u yayımladı ve aynı yıl Samsun’un ilk mizah dergisi “Barbar”ı diğer çizer dostlarla birlikte hayata geçirdi.
1986 ve 2018 yılları arasında Samsun’da hemen hemen tüm gazetelerde çizmiş bazılarına da mizah sayfaları yapmıştır.
2000 yılında Ekip gazetesinde “Mum” adını verdiği tam sayfa mizah köşesi hayata geçti,her hafta ve Dokuz yıl aralıksız mizah severlerle buluştu.
Aralarında “Bizim Samsun” da olmak üzere yerel-Ulusal televizyon programında yer alan çizerimiz Yurt içi ve yurt dışında da bir çok Karikatür sergisine katılmıştır,bu yarışma ve sergilerde yayımlanan albümlerde çalışmalarına yer verildi.
2018 yılında Kırk yıla yakın bu sanat dalında neler yaptıysa bunların özeti niteliğinde adını “İlhantoloji” olarak belirlediği son Karikatür albümü yayımladı.
Çizerimiz halen çalışmalarını Sosyal medya üzerinden sürdürüyor.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.