Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 19°C

Samsun Toybelen Sanayi Sitesi inşaatının yüzde 74’ü tamamlandı

SAMSUN (AA) – Samsun'da Toybelen Sanayi Sitesi inşaatının yüzde 74'ünün tamamlandığı bildirildi.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehirde kentsel dönüşüm çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ…

Samsun Toybelen Sanayi Sitesi inşaatının yüzde 74’ü tamamlandı
20 Ağustos 2023 16:39
82
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da Toybelen Sanayi Sitesi inşaatının yüzde 74'ünün tamamlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şehirde kentsel dönüşüm çalışmaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ iş birliğinde sürüyor.

Yedi yüz dönüm büyüklüğündeki Toybelen Sanayi Sitesi, bin 526'sı sanayi, 82'si ticari tip olmak üzere toplamda bin 608 iş yerinden oluşuyor. Yüzde 74'ü tamamlanan ve tasarımı, işlevselliği ve altyapısı ile ülkenin en modern sanayi sitesi olacak projenin 2024 yılında bitirilmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında, Canik ilçesinde bulunan Gülsan Sanayi Sitesi esnafı Toybelen'e taşınacak.

Gülsan Sanayi Sitesi'ni Türkiye'nin en büyük sanayi dönüşümüyle boşaltacak belediye, şehrin çehresini ve vizyonunu değiştirecek doğal yaşam alanı projesinin startını verecek. 650 dönüm büyüklüğündeki Gülsan Sanayi Sitesi, Millet Bahçesi ve Doğupark ile bütünleşerek doğal yaşam alanına dönüştürülecek. 7'den 70'e herkesin mutlu, huzurlu, keyifli ve eğlenceli zaman geçireceği yaşam alanında, 252 dönümlük botanik bahçesi, camisi, kültür, sosyal, eğitim ve çocuk oyun alanları yer alacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Toybelen Sanayi Sitesi'ndeki inşaat çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Demir, “Proje takvimi kusursuz şekilde işliyor. Şehrimize altyapısı ve tasarımıyla modern bir sanayi sitesi kazandırıyoruz. Türkiye'nin deniz manzaralı ilk sanayi sitesi. Esnafımızı 2024 yılında buraya taşınacağız. Taşınma işlemi biter bitmez de Gülsan Sanayi Sitesi'ndeki dönüşümün startını vereceğiz. Sanayi dönüşümüyle halkımızın yaşam kalitesini artıracak ve şehrimize vizyon katacak muhteşem bir projeyi hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Samsun'u geleceğe emin adımlarla taşıma noktasında çaba içinde olduklarını da vurgulayan Demir, Gülsan'ın taşınmasıyla sanayi sektörünün daha kaliteli ve düzenli şekilde kümeleşeceğini, sanayi esnafının gelecek kaygısı yaşamayacağını, kentte çağdaş ve modern şehirleşmenin hızlanacağını kaydetti.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.