DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’da “1. Sağlıkta Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu” düzenlendi

SAMSUN (AA) – Samsun'da “1. Sağlıkta Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu” gerçekleştirildi. İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya …

Samsun’da “1. Sağlıkta Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu” düzenlendi
Banner Resmi
08.11.2022
87
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da “1. Sağlıkta Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu” gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Samsun Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen sempozyumda sağlık sektöründeki yenilikler ele alındı.

İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sempozyumda yaptığı konuşmada, günümüzde değişim ve yenilikçi yaklaşımın tüm kurumlar için ihtiyaç değil, adeta zorunluluk olduğunu belirtti.

Yenilik ve değişim arayışını bünyelerine entegre etmeyen kurumların kurumsal yapılarını güçlendirme ve bulundukları sektöre yön verme şansına sahip olmadığını vurgulayan Oruç, “Sağlık kenti Samsun olarak bu yenilik ve değişim yarışında var olduğumuzu, adımızdan daha fazla söz ettireceğimizi her geçen yıl hem bölgemize hem ülkemize daha da fazla hissettiriyoruz. Sağlık sektörünün ortaya koyduğu kümelenme çabaları, medikal firmalarımızın her geçen gün yeni tıbbi cihaz üretim ve geliştirme alanlarında kendilerini göstermeleri, özel kamu sağlık kurumlarımızın standartlarını her yıl daha da ileri bir noktaya taşıma çabaları bunun bir göstergesi.” ifadelerini kullandı.

Oruç, geçtiğimiz günlerde düzenlenen “İkiztepe Sağlık Zirvesi”nin de bu çabaların olgunlaştığını ve istenilen seviyeye doğru ilerlediğini gösterdiğine işaret ederek, “İnanıyorum ki bu sempozyum gibi insanlarımıza yenilikçi yaklaşımın ve fikirlerin gelişiminin önemini hatırlatan eğitimlerin sayısı arttığında bu yolda cesaretle ilerleyen, yeni fikirler ortaya koymaktan çekinmeyen, sektörlerine ve ülkelerine katkı vermeyi amaçlayan birçok cesur yürek aramızdan çıkacak.” açıklamasında bulundu.

Sağlık çalışanlarının yanı sıra üniversitelerden bilim insanları ve sağlık kuruluşları yöneticilerinin de katıldığı sempozyumda “Değişim ihtiyacı, beynin bilgiyi işleme sistemi, yenilikçi fikir oluşturma ve geliştirme, problem çözme teknikleri, yenilikçi fikir oluşturmada iş birliği ve dayanışma, yenilikçi fikirlerde sinai mülkiyet haklarının korunması” gibi konularında uzmanlar tarafından sunum yapıldı.

Sempozyuma Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ersin Köksal, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Samsun Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Yalçın Büyükkarabacak ile sağlık çalışanları katıldı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.