Dolar 32,4055
Euro 34,7401
Altın 2.396,26
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Samsun’da bölgesel deprem tatbikatı gerçekleştirildi

SAMSUN (AA) – Samsun'da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde bölgesel deprem tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD yerleşkesindeki …

Samsun’da bölgesel deprem tatbikatı gerçekleştirildi
11 Nisan 2022 21:21
193
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde bölgesel deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

AFAD yerleşkesindeki tatbikatta, senaryo gereği, Ladik merkezli 6,0 büyüklüğündeki deprem ve çevre ilçe ve illerde buna bağlı gerçekleşen ikincil afet ve acil durum olaylarına müdahale edildi.

Enkaz altında kalanlar ile yüksek binalarda mahsur kalan vatandaşların arama kurtarma ekiplerince tahliye edildiği tatbikatta, kurtarma çalışmalarında helikopter de kullanıldı. Evlerinden tahliye edilen vatandaşlar için çadırlar kuruldu.

Başka bir senaryo gereği Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) timleri, Çorum'da depremde zarar gören ve bir fabrikadan sızan kimyasala müdahale etti. Bölgede özel kıyafetli uzmanlar tarafından ölçümler yapıldı.

Ekipler bölgenin haberleşme ihtiyacını alana kurdukları mobil haberleşme aracıyla sağladı.

Samsun İl Afet Müdahale Planı (TAMP-Samsun) kapsamında yapılan bölgesel deprem tatbikatına, Amasya, Tokat, Çorum, Sinop ve Ordu AFAD ekipleri de aynı anda kendi bölgelerinde katılarak, tatbikat senaryosu gereği müdahalelerde bulundu.

Samsun AFAD yerleşkesindeki Tatbikata katılan Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, tatbikatı başarıyla gerçekleştiren ekipleri tebrik etti.

Muhabir: Dilek Sezen

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.