Dolar 32,3444
Euro 34,9115
Altın 2.394,01
BİST 10.206,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Samsun’da “Büyük Filistin Yürüyüşü” düzenlendi

SAMSUN (AA) – Samsun'da, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına tepki amacıyla “Büyük Filistin Yürüyüşü” gerçekleştirildi.Atakum ilçesindeki bir alışveriş merkezinin önünde bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Çobanlı …

Samsun’da “Büyük Filistin Yürüyüşü” düzenlendi
21 Ekim 2023 17:19
128
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına tepki amacıyla “Büyük Filistin Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Atakum ilçesindeki bir alışveriş merkezinin önünde bir araya gelen vatandaşlar, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Çobanlı İskelesi'ne kadar yürüdü.

Vatandaşlar yürüyüş sırasında, “Katil İsrail Filistin'den defol” şeklinde slogan atarak tekbir getirdi.

Yürüyüşe çocukları ve torunlarıyla elinde bastonla katılan 77 yaşındaki Emine Altun da Filistin'e destek verdi.

Katılımcılar, bir kahve zincirine ait iş yerinin önünden geçerken İsrail'e tepki sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Özgür Filistin Komitesi Başkanı Emre Güneş, İsrail'e tepki göstererek, Gazze'deki zulmün sona ermesini istedi.

İşgalci İsrail'in kadın çocuk demeden binlerce insanı katlettiğini dile getiren Güneş, “İsrail soykırım uygulamaktadır. Sivillerin tedavi gördüğü hastanenin acımasızca bombalanması göstermiştir ki İsrail, ne hak ne hukuk tanıyor. Netanyahu, utanmadan askerlerine hiçbir savaş suçunun ve uluslararası hukukun kendisi için önemli olmadığını söylüyor.” ifadelerini kullandı.

Yürüyüş, konuşmanın ardından sona erdi.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.