Dolar 32,3111
Euro 34,6836
Altın 2.411,58
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Samsun’da “çocuklar” İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti

SAMSUN (AA) – Samsun'da, çocuklar İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara tepki gösterdi.Cumhuriyet Meydanı'nda İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde düzenlenen protestoda 4-10 yaşlarındaki çocuklar, aileleriyle İs…

Samsun’da “çocuklar” İsrail’in Gazze’ye saldırılarını protesto etti
4 Kasım 2023 00:05
51
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da, çocuklar İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde düzenlenen protestoda 4-10 yaşlarındaki çocuklar, aileleriyle İsrail'in yaptığı saldırıları protesto etti.

Ellerindeki Türk ve Filistin bayraklarıyla Filistin'e destek veren çocuklar saldırıların biran önce durmasını istedi.

“Çocuklar uyurken sessiz olunur, ölürken değil” pankartı önünde yapılan açıklamayı 8 ve 9 yaşlarındaki 5 çocuk birlikte okudu.

Filistin'deki çocukların İsrail zulmü altında her gün can verdiğini belirten çocuklar, şunları kaydetti:

“Ben hasta olduğumda doktorda tedavi olma hakkına sahibim. Siyonist bir asker tarafından vurulmak, ölmek istemem. Filistinli Ahmet Yasir de ölmemeli. Ey vicdanı olan insanlar Filistin'deki çocukların sesini duyun. Biz çocuğuz biliyoruz ki. Katiller sürüsü İsrail'i, destekleyenlerin vicdanı da yok, merhameti de. Dünya ne kadar daha bu zulme sessiz kalacak. Daha kaç kardeşimiz, bu sessizlikte boğulacak. Mücadelemiz, Kudüs için, Filistin için, insanlık için. Ey vicdanı olan insanlar Filistin'deki çocukları sesini duyun!”

Muhabir: Murat Aslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.