Dolar 32,5853
Euro 34,8176
Altın 2.412,65
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Samsun’da “Her Değişim Bir Umut” projesinin açılışı yapıldı

SAMSUN (AA) – Samsun'da bağımlılık tedavisi yükümlülerinin meslek edinmeleri ve topluma kazandırılması için hayata geçirilen “Her Değişim Bir …

Samsun’da “Her Değişim Bir Umut” projesinin açılışı yapıldı
20 Ocak 2022 20:35
221
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'da bağımlılık tedavisi yükümlülerinin meslek edinmeleri ve topluma kazandırılması için hayata geçirilen “Her Değişim Bir Umut” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Yeşilay Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı kapsamında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İlkadım Halk Eğitimi Merkezi ve Yeşilay Samsun Şubesi ortaklığında hazırlanan projenin açılışı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü hizmet binasında yapıldı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, burada, bağımlılıkla mücadelenin en önemli konulardan biri olduğunu belirterek, “Bu mücadele sadece kolluk kuvvetlerinin yapacağı veya yapması gereken bir iş, bir konu değil. Bağımlılıkla mücadele tüm kamu kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerimizin ve üniversitelerimizin hep birlikte çalışması gereken ancak o zaman başarılı olacak bir konu.” dedi.

Dağlı, çocukların meslek kazanarak normal bir hayat düzenine kavuşacaklarına inandığını kaydetti.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ise yükümlü ve hükümlüyü rehabilite ve ıslah etmenin, tekrar topluma kazandırmanın ceza adalet sisteminin temel amaçlarından biri olduğunu ifade ederek bu amaçla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Koruma Kurulu Başkanlığı olarak çeşitli projelere imza attıklarını vurguladı.

Açılışını yaptıkları “Her Değişim Bir Umut” projesinin de Yeşilay tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 123 proje içerisinden birinci seçildiğini vurgulayan Kılıç, “Projemizin amacı yükümlülerimize meslek edindirmek ve bu mesleğin ustalık belgesini alarak kendi iş sahasını açma imkanı sağlamaktır. Projemiz yaklaşık 10 ay sürecektir. Bu projede bayan ve erkek kuaförlük ve medikal tekstil kursu verilecektir.” diye konuştu.

Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler de projeye destek vermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Dağlı ve beraberindekiler, erkek ve kadın kuaförü ile medikal tekstil atölyelerini gezerek yükümlülerin hazırladıkları el ürünlerini inceledi.

Muhabir: Fatma Can

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.