Dolar 32,5194
Euro 34,7897
Altın 2.423,01
BİST 9.728,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Samsun’da huzurevi sakinleri bocce heyecanı yaşadı

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Bahçesi'nde yapılan Bocce Spor Tesisi'nde renkli görüntülerin oluştuğu dostluk maçı …

Samsun’da huzurevi sakinleri bocce heyecanı yaşadı
13 Haziran 2021 16:18
331
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi Huzurevi Bahçesi'nde yapılan Bocce Spor Tesisi'nde renkli görüntülerin oluştuğu dostluk maçı düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri ile Samsun Huzurevi sakinleri bocce maçında karşı karşıya geldi.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı maçta, huzurevi sakinleri eğlenerek spor yapma imkanı buldu.

Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Ergün, yaşlıların bocce sporunu sevdiğini ve bu tür aktivitelerin onlar arasında dostluğa katkı sağladığını belirtti.

Ergün, “Huzuruevinde kalan yaşlılarımızın sosyal alanlarını ve sportif alanlarını pekiştirmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile birlikte Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında bocce tesisi inşa ettik. Huzurevi sakinlerimiz uzun süredir pandemi sebebiyle kapalı alanda kaldılar. Normalleşme adımları kapsamında diğer kurumlarda kalan yaşlılarımız ile bir spor aktivitesi yapalım istedik. Huzurevi sakinlerimiz bocce sporunu oldukça sevdi.” ifadelerini kullandı.

Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı da, yaşlıların sosyal hayata katılmalarını sağlamak adına her türlü faaliyeti desteklediklerini belirtti.

Bocceye yaşlıların rağbet gösterdiğini aktaran Balcı, şunları kaydetti:

“Saha çok güzel. Ortam çok güzel. Güzel bir müsabaka oldu. Tüm derdimiz yaşlılarımızın bundan sonraki hayatlarını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak. Bize bu konularda destek olan tüm yerel yönetimlere ve herkese teşekkür ediyorum.”

Huzurevi sakinleri de uzun bir aradan sonra sosyalleşerek spor yapma imkanı buldukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Muhabir: Dilek Sezen

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.