DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’da olası yangını önlemek için temizlik yapılan ormandan 3 ton çöp toplandı

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde orman yangınlarını önlemek için yapılan temizlik çalışmasında ormandan yaklaşık 3 ton çöp toplandı …

Banner Resmi
04.08.2021
265
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde orman yangınlarını önlemek için yapılan temizlik çalışmasında ormandan yaklaşık 3 ton çöp toplandı.

Havza Belediyesi temizlik ekipleri, yüksek seyreden hava sıcaklıklarının yangına yol açmaması için Kılavuz Ormanı'nda çalışma yaptı.

Temizlik görevlilerince yaklaşık 60 hektar alanı kaplayan ormanda 10 personelle gün boyu süren çalışma sonucu, piknikçiler tarafından bırakılan plastik, naylon, cam şişe, cam kırıklarından oluşan yaklaşık 3 ton çöp toplandı.

Ormanın giriş noktalarına orman yangınlarına karşı uyarıcı pankartlar asan ekipler, farklı noktalara da çöp konteynerleri yerleştirdi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, AA muhabirine, yüksek sıcaklığın orman yangını riski artırdığına işaret etti.

Bölgede hava sıcaklığının artması nedeniyle önlem almak için Kılavuz Ormanı'nda temizlik çalışması yaptıklarını belirten Özdemir, şu bilgileri verdi:

“Orman yangını için potansiyeli oldukça yüksek bir döneme girmekteyiz. Bu sebeplerden ötürü vatandaşlarımızın orman yangınlarına karşı dikkatli ve duyarlı olmaları orman varlıklarımızın korunması için çok önemli. Samsun ve genelinde meydana gelebilecek yangın riskini ortadan kaldırmak amacıyla, tescilli piknik ve mesire alanları ile korunan alanlarda 31 Ekim'e kadar saat 19.00'dan sonra ateşli piknik yapılması yasaklandı. Ormanlarımızı korumak için halkımız dikkatli olmalı ve alınan kararlara uymalı. Yine piknik için ormanlara giden vatandaşlarımız çöplerini gelişi güzel atmamalı. Doğaya atılan her bir çöp hem orman yangını, hem çevre kirliliği hem insan hem de hayvan sağlığına zarar vermekte. Halkımızı doğayı, ormanı ve yeşili korumaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Özdemir, vatandaşların ormanlık alanda duman veya ateş görmeleri durumunda 112 Acil Çağrı Merkezi ve 177 Yangın İhbar Hattı'na zaman kaybetmeden haber vermelerini istedi.

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.