DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Samsun’da özel öğrenciler serada kışlık sebze yetiştiriyor

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde Atakent Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, serada kışlık sebze yetiştiriyor. Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Atakent Özel Eğitim Uygulama Okulunun talebi üzerine Belediye tarafınd…

Samsun’da özel öğrenciler serada kışlık sebze yetiştiriyor
Banner Resmi
04.12.2022
159
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde Atakent Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri, serada kışlık sebze yetiştiriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Atakent Özel Eğitim Uygulama Okulunun talebi üzerine Belediye tarafından okul bahçesine 80 metrekarelik sera kuruldu.

Teneffüslerini serada geçiren öğrenciler, kışlık sebze yetiştirmeye başladı.

Okul Müdürü Mustafa Yiğit, öğrencilerin, toprakla buluşturdukları fidelerden hasat edecekleri sebzelerle “eğitim mutfağı”nda yemek yapmayı öğreneceklerini aktardı.

Öğrenciler için Büyükşehir Belediyesinden sera talep ettiklerini ve kısa sürede okullarının bahçesine sera kurulduğunu bildiren Yiğit, “Üç haftadır serada öğrencilerimiz, öğretmenleriyle birlikte çalışarak sebze yetiştiriyor. Hatta üretim, seranın dışına, bahçe duvarlarının yanındaki alana da taştı. Çocuklarımız farklı bir çalışma yaptıkları için çok mutlu oldular. Öğretmenlerimiz açısından da anlamlı bir etkinlik oldu. Başkanımıza tüm veli ve öğrencilerimiz adına çok teşekkür ediyor, hasat etkinliğimize de davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tarım dersi öğretmeni Ziraat Mühendisi Alperen Özmen ise seranın öğrenciler için çok güzel bir rehabilitasyon alanı olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin toprakla uğraşmaktan ve bir şeyler yetiştirmekten son derece mutlu olduklarını belirten Özmen, şunları kaydetti:

“Burada öğrencilerimize tarımsal üretimi öğretiyoruz. Aynı zamanda eğlendirerek, kış mevsimi sebzelerini tanıtıyoruz. İlk kez tırmıkla, el çapasıyla tanıştılar. Tohumları ekip, fideleri diktiler. Seraya çok alıştılar. Teneffüslerde dahi gelip toprakla zaman geçiriyor, sebzelerini yetiştiriyorlar. Ayrıca burada enerjilerini atıyorlar.”

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.