Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Samsun’da protokol üyeleri bağımlılıkla mücadele için gökyüzüne renkli balonlar bıraktı

SAMSUN (AA) – Samsun Sağlık İl Müdürlüğünce “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” dolayısıyla açılan stant önünde düzenlenen törende renkli görüntüler …

Samsun’da protokol üyeleri bağımlılıkla mücadele için gökyüzüne renkli balonlar bıraktı
31 Mayıs 2021 16:32
403
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Sağlık İl Müdürlüğünce “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” dolayısıyla açılan stant önünde düzenlenen törende renkli görüntüler oluştu.

Protokol üyeleri, görevliler ve vatandaşlar bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak için gökyüzüne renkli balonlar bıraktı.

Törende konuşan Vali Zülkif Dağlı, insan sağlığına pek çok zararı bulunan sigaranın bırakılması için devletin vatandaşlara destek verdiğini söyledi.

Bağımlılıkla mücadele için sigarayı bırakma merkezlerinin önemine değinen Dağlı, “Biz bu merkezlere daha çok vatandaşımızın gelmesini bekliyoruz. Bu iş gerçekten çok önemli.” dedi.

Dağlı, sigara kullanımının önemli sağlık sorunlarına neden olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

“Bir kişinin bile sigarayı bırakması bizim için çok önemli. Tüm sağlık ekiplerimiz sizin yanınızda. En iyi destek merkezlerde yüz yüze alınan psikolojik destek. Şunu da biliyoruz ki, bu işi kafada bitirmek gerekiyor. Bu destekler olmadığı zaman da bitirebilir insanlar. Ama bu desteklerin olması güzel imkanlar. Özellikle gençlere seslenmek istiyorum, kesinlikle buna başlamasınlar!”

Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammed Ali Oruç da dünyada 8 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan sigarayla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Şükran Yücel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.