Dolar 32,6095
Euro 34,7751
Altın 2.505,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 27°C

Samsun’da Uluslararası Kıyı Temizleme Günü dolayısıyla sahil temizliği yapıldı

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde 18 Eylül Uluslararası Kıyı Temizleme Günü dolayısıyla sahil temizliği yapıldı. Deniz Temiz Derneği …

Samsun’da Uluslararası Kıyı Temizleme Günü dolayısıyla sahil temizliği yapıldı
18 Eylül 2021 16:50
482
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Atakum ilçesinde 18 Eylül Uluslararası Kıyı Temizleme Günü dolayısıyla sahil temizliği yapıldı.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Atakum Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde çevre gönüllülerinden oluşan çok sayıda kişi, Atakum sahilindeki 3 kilometrelik alanda temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Deniz Elçileri Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Yusuf Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklara, gençlere ve vatandaşlara örnek bir davranış sergilemek için sahilde çöp topladıklarını söyledi.

Temiz çevre ve temiz toplumun ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayan Demir, “Asıl temizlik kirletmemektir ama bazı vatandaşlarımızın atıklarını sahile atmaları neticesinde birtakım kirlenmeler oluyor. Bu etkinliğe katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü çevre temizliği, günümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi. Bazı atıklar doğaya karışıyor ve yok olması uzunca seneler alıyor. Onun için doğayı, denizi ve havayı kirletmeden toplumların temiz bir çevrede yaşamasını istiyoruz.” dedi.

Deniz Temiz Derneği/TURMEPA Şube Başkanı Tuncer Üçüncüoğlu da Samsun'un gelecekte daha yaşanabilir bir şehir olması için ve gelecek nesillere temiz bir deniz bırakmak için çalıştıklarını kaydetti.

Muhabir: Kamuran Akkuş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.