Dolar 37,9457
Euro 40,9748
Altın 3.816,97
BİST 9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 21°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
21°C
Hafif Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 14°C
Cts 19°C

“SAMSUN’U ÇOK SEVİYORUM”

“SAMSUN’U ÇOK SEVİYORUM”
18 Mart 2025 10:42
194
A+
A-

Atakum Belediyesi ‘Anadolu’nun ışığı: Köy Enstitüleri’ belgeselini

vatandaşlarla buluşturdu

 

Atakum Belediyesi, Türk eğitim sisteminde önemli izler bırakan köy enstitülerinin öyküsünü Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlediği belgesel söyleşi programıyla  vatandaşlarla buluşturdu.  Usta Gazeteci Nazım Alpman’ın hazırladığı belgeselde, dönemin tanıkları köy enstitülerini anlattı. 

                             

 

Atakum Belediyesi ve Atakum Kent Konseyi iş birliğinde, ‘Anadolu’nun ışığı: Köy Enstitüleri’ belgesel söyleşi programı Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Usta Gazeteci Nazım Alpman’ın hazırladığı belgeselde, köy enstitülerinin Türk eğitim sistemine katkıları ve günümüzdeki etkileri enstitü mezunlarının anlatımı ve tarihi belgelerle sunuldu. Sunduğu eğitim modeli ile Türk aydınları yetiştiren köy enstitülerinin kuruluşundan kaldırılmasına kadar geçirilen süreci ilgiyle takip eden izleyiciler, duygusal anlar yaşadı. 

 

“TOPLUMSAL SORUMLULUKLA İLGİLİ 

  ÖNEMLİ DERSLER VERİYOR”

Programda konuşma yapan Atakum Kent Konseyi Başkanı Tuncay Seven, “Anadolu’nun Işığı: Köy Enstitüleri belgeseli geçmişi günümüze taşırken, o dönemde köy enstitülerinden eğitim alan gençlerin, öğretmenlerin ve halkın gözünden bu önemli hareketi bizlere anlatıyor. Onların hayalleri, yaşadıkları mücadeleleri ve başarıları bizlere sadece eğitimle değil, aynı zamanda toplumsal sorumlulukla da ilgili büyük dersler veriyor.” ifadelerini kullandı.  

 

“SAMSUN’U ÇOK SEVİYORUM”

Belgeselin yapımcısı Usta Gazeteci Yazar Nazım Alpman, Samsun’da köy enstitülerini anlatmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek “Samsun’u çok seviyorum. Gelmeden önce ‘Samsun insanı iyi geliyor.’ diye sosyal medya hesabımdan açıklama yapmıştım. Neden iyi geliyor? Daha okuma yazma öğrenmeden hepimiz, Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı yerin Samsun olduğunu öğrendik. Cumhuriyete giden yolda, ilk adımın atıldığı yer. O bakımdan Samsun’u çok seviyorum ve her geldiğimde çok mutlu oluyorum.” dedi.  

 

   

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.