Dolar 33,0866
Euro 36,0890
Altın 2.593,97
BİST 11.174,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
30°C
Parçalı Bulutlu
Çar 30°C
Per 32°C
Cum 31°C
Cts 30°C

Selçuklu Çiçek Bahçesi 27 tür, 60 çeşitte 395 bin adet çiçekle ziyaretçilerini mest ediyor

Selçuklu Çiçek Bahçesi 27 tür, 60 çeşitte 395 bin adet çiçekle ziyaretçilerini mest ediyor
14 Temmuz 2024 21:24
3
A+
A-

Selçuklu Belediyesi Konya’nın en büyük parklarından biri olan Kelebekler Vadisi Parkı’nda oluşturduğu gözde ziyaret mekanlarından Selçuklu Çiçek Bahçesi, rengarenk çiçekleriyle misafirlerin yoğun ilgisini çekiyor. Tropikal Kelebek Bahçesi’nin hemen yanında bulunan Selçuklu Çiçek Bahçesi bu destinasyonda aldığı ziyaretçi sayısı ile Konya turizmine katkı sağlamayı sürdürüyor.

Selçuklu Çiçek Bahçesi 11 bin 500 metrekarelik alanıyla bünyesinde 27 türde ve 65 çeşitte, 395 bin çiçek bulunduruyor. Türkiye’nin en büyük çiçek bahçesi olan ve yıl içerisinde yerli-yabancı yüzbinlerce turist tarafından ziyaret edilen bahçe, bu yaz döneminde de fotoğraf tutkunlarının favori ziyaret mekanı olmaya devam ediyor.

Başkan Pekyatırmacı: “Selçuklumuzu güzelleştirirken şehrimizin turizmine de önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz”

 

Selçuklu Çiçek Bahçesinin Türkiye’nin en büyük çiçek bahçesi olduğunu belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Çiçek bahçemiz Selçuklumuza olduğu gibi Konyamıza da değer katıyor. Bahçemiz her yıl yenilenen peyzajıyla yerli ve yabancı misafirlerimizin ilgi odağı oluyor. Binlerce çiçeğin bulunduğu rengarenk bahçemiz misafirlerimizin büyük beğenisini alıyor. Bu durum bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Selçuklumuzu güzelleştirirken şehrimizin turizmine de önemli katkılar sağlamaya devam ediyoruz. Kelebek Bahçemizin hemen yanında yer alan bahçemize tüm misafirlerimizi ve fotoğraf tutkunlarını da bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin farklı noktalarından bahçeye gelen misafirler ise çiçek bahçesindeki güzelliklerden dolayı duydukları memnuniyetini dile getirerek Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür etti.

Selçuklu Çiçek Bahçesi, pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09.00-20.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.