Dolar 32,5013
Euro 34,8201
Altın 2.488,07
BİST 9.557,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

“Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu” sona erdi

SAMSUN (AA) – Bafra Belediyesi öncülüğünde düzenlenen “Tarihi, Kültürel, Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu” sona erdi. Bafra Şevket Aşçı Turizm …

“Tarihi, Kültürel ve Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu” sona erdi
7 Kasım 2022 20:21
128
A+
A-

SAMSUN (AA) – Bafra Belediyesi öncülüğünde düzenlenen “Tarihi, Kültürel, Sosyal Yönleriyle Bafra Sempozyumu” sona erdi.

Bafra Şevket Aşçı Turizm Fakültesi Kızılırmak, Kapıkaya ve İkiztepe salonlarında 4-6 Kasım arasında düzenlenen sempozyumda Türkiye'nin en eski ve köklü yerleşim yerlerinden biri olan Bafra alanında uzman akademisyenler tarafından masaya yatırıldı.

Sempozyumda, ilçenin tarihi, kültürü ve sosyal yapısının yanı sıra ilk çağlardan günümüze kadar potansiyeli ile geleceğe yönelik hedefleri ortaya konuldu.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, sempozyumda Bafra'nın tarihsel süreçte çok geniş bir perspektife ele alındığını vurguladı.

Bafra için anlatılacak çok şeyin olduğunu vurgulayan Kılıç, “Bu güçlü kimliğin altını çizmek adına çok sayıda kıymetli bilim insanını bir araya getirdik. Sempozyum içerik olarak ilk bilimsel etkinlik olma vasfına sahip. Bilim ve sanat, itibar görmediği toplumları terk eder. Köklü bir geçmişe sahip Bafra'mıza dair ortaya çıkartılacak, gelecek nesillere aktarılacak daha pek çok özelliği var. Biz bir kazı çalışması başlattık ve bu kazıda daha derine inilebilir. Bafra'mızın tarihini, kültürünü, sosyal yapısını bilimsel veriler ışığında ortaya çıkartmak amacıyla düzenlediğimiz sempozyumumuza emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sempozyumda 118 konuşmacı,18 oturum ve 102 tebliğ katılımcıların bilgisine sunuldu.

Sempozyum boyunca alanında uzman bilim insanları tarafından sunulup tartışılan Bafra tarihine ait bildiriler yine bilim kurulunca değerlendirilmesinin ardından kısa sürede kitap halinde yayımlanacak.

Muhabir: Şermin Coşkun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.