Dolar 42,5128
Euro 49,5436
Altın 5.766,35
BİST 11.007,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 14°C

TİCARET ODASINA YAKIŞMAYAN SEÇİMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

TİCARET ODASINA YAKIŞMAYAN  SEÇİMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ.
4 Kasım 2022 02:17
283
A+
A-

Samsun Ticaret Odası 03 EKİM 2022 Cuma günü seçimlerini gerçekleştirdi.

Kimin hangi grupta seçilerek kazandığı veya mevcut başkanın veya bir başkanın yönetim kurullarının seçildiği elbette bu Şehrimiz ve Ticaret Odasının gelecekteki planladığı hedef ve çalışmalar adına önemli idi.Kim veya kimler seçildi ise biz onları tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

Gelelim bu seçimlerin neden Samsun Ticaret Odasına yakışmadığını ve gölge düşürüldüğüne :

1) Öncelikle Samsun Şehrinde yıllarca görev yapan bu odanın yöneticilerine sormak ,röportaj yaparak sorularimizın cevaplarını almak isterdim.Mesela bir cok ilde Ticaret ve Sanayi Odalarına bağlı OSG .birden fazla olması yatırımcı teşvik sahibi firmaların şehirlere davet edilerek o şehire katma değer verdiklerini,Samsunda neden bir tane OSG.kurumu var.

2) Ticaret Odası seçimlerinde üye kayıt kişilerin kendi bölüm veya branşlarına göre ,Adi ve Soyadı iletişim adresi telefonları listesi kendi sayfalarında ve odada asılı bulunmaz.Ornegin kişi kendi meslek grubundaki iş insanlarına ulaşmak birebir tanışmak yada iş yapmak istediğinde,bu bilgiler neden şeffaf bir şekilde verilmez.

3) Ticaret Odası İş insanlarından oluşmaktadır.Buna rağmen Cuma günü belirlenen mesai saati içinde ve o saatler arasında yapılmasının nedeni,mazereti acaba nedir?Bu seçimler tüm oda üyelerinin gelebileceği bir gün ve saat yapılmamasını nasıl izah edebilirsiniz.

4)İş insanlarının araçlarıyla geldiğini gördük otoparkın perişanlığı gelen araç sayılarının o otoparkta  yer bulamayip yeterli olmayışı da görülmüştür.

5)Ticaret Odası Seçiminde hangi basın mensuplarını ve başını temsil eden Cemiyet ve Dernek Başkanlarını davet ettiniz.

6)Samsun Karadenizde çok önemli bir merkez olmasına rağmen Milletvekilleri,Bürokratlar,Sivil Toplum Kuruluşları velhasıl Şehrin önemli kişiler ve kurumlar davet edilmismidir.

Bu Dönem yapılan Ticaret Odası seçimlerinde kazananı bence ilerki yıllarda yepyeni yüzler, genç insanların yönetime girmelerine birlikte Samsun Sehri ve Samsunun genç iş insanları kazanmıştır.

Yıllarca bu şehire Ticaret Odası yöneticiliği yapanlar acaba bu şehre ne kazandirmişlardir.Bu şehre mi? Yoksa kendilerine mi? kazandirdılar.Bunun cevabini ilerki dönem ve yıllarda sanırım yönetimlere giren genç iddialı bir o kadardı bu şehre sevdalı iş insanları verecektir.

Bu şehirde doğmamış ancak,Bu şehre gelip yatırım yapan o kadar girişimci katma değer veren iş insanlarımız var ki!

Onlarla birlikte bu şehrin hak ettiği sanayisi ,fabrikaları üretimi artacak birçok işsiz insanlara iş imkanı sunacaktır.Bu şehire Millet Parti da lazım ama önce Milletin işsizliğin çare olucak iş alanları merkezleri sanayisi fabrikası önceliği olmalıdır.Bunun birinci derecedeki yolunda Ticaret Odasının hazırlayacağı planları hedefleri projeleri olmalıdır.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.