Dolar 39,2169
Euro 45,2700
Altın 4.345,98
BİST 9.311,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 23°C
Az Bulutlu
Samsun
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 26°C

TİMBİR Erzincan’da Yerel Medya İçin İşbirliği

TİMBİR Erzincan’da Yerel Medya İçin İşbirliği
24 Mayıs 2025 17:56
101
A+
A-

Yerel ve Dijital Medya İçin İşbirliği Vurgusu
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Süleyman Basa ve yönetimi, Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek yerel ve dijital medyanın sorunlarını ve gelişim projelerini ele aldı.

TİMBİR Heyetinden Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’ne Ziyaret
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Süleyman Basa ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, geçtiğimiz günlerde Erzincan Gazeteciler Cemiyeti’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, yaklaşık 40 gün önce göreve başlayan Cemiyet Başkanı Zeki Demirtaş tebrik edildi ve yerel medya ile internet gazeteciliğinin sorunları, gelişim potansiyeli masaya yatırıldı.

Anadolu Basınına Yönelik Projeler ve Sektör Sorunları
Ziyarette, TİMBİR’in Anadolu basınına yönelik proje odaklı çalışmaları ve yerel medyanın güçlendirilmesi hedefleri hakkında bilgi verildi. İnternet gazetecilerinin tanınması ve haklarının güvence altına alınması için yürütülen aktif çalışmalar vurgulandı. Gazetecilere yönelik eğitimler veren TİMBİR Akademi’nin faaliyetlerinden de bahsedildi. Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Demirtaş ise yerel basının başkent nezdinde yeterince destek görmediği yönündeki sıkıntıları dile getirdi. Anadolu’da zor şartlarda görev yapan gazetecilerin reklam ve tanıtım gibi konularda ciddi problemler yaşadığını belirtti. Ankara’da yerel basının sesini duyurabileceği platformların oluşturulması gerektiği talebini iletti.

Başkanlardan Ortak İşbirliği Mesajları ve Açıklamalar
Ziyaret kapsamında konuşan TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa, ❝İnternet gazetecilerinin tanınması ve haklarının güvence altına alınması için aktif çalışmalar yürütüyoruz. TİMBİR Akademi’yi kurduk, gazetecilere yönelik eğitimler veriyoruz. Erzincan’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yerel medya için Ankara merkezli çözümler değil, sahadaki gerçek ihtiyaçlara dayanan projeler geliştirmeyi önemsiyoruz❞ ifadelerini kullandı. Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Demirtaş ise ❝Yerel gazetecilik, başkentte kıymetli bulunur ama iş sahiplenmeye gelince unutuluruz. Biz Anadolu’da yılmadan çalışan gazetecileriz. Ama gün gelir bizim de ihtiyaçlarımız olur. Ne yazık ki reklam ve tanıtım konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ankara’da sesimizi duyurabileceğimiz ortamların bir an önce kurulması gerekiyor. Bu konuda TİMBİR’den güçlü bir destek bekliyoruz❞ dedi. Görüşmede iki başkan, yerel ve dijital medyanın gelişimi için ortak projelerde buluşma kararlılığını vurguladı. Erzincan’da gazetecilik mesleğinin geleceğine yönelik atılacak adımlar değerlendirildi. Ziyaret, karşılıklı iyi niyet mesajları ve ortak iş birliği temennileriyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.