TÜRKIYE BAĞIMSIZ EMELILER PLATFORMU SONUÇ BILDIRGELERİNI YAYINLADILAR
TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER PLATFORMU
ÜST KURUL TOPLANTI SONUÇ BİLDİRİSİ
15.11.2022 Salı günü saat 21.00 de olağan Üst Kurul toplantısında yeterli çoğunluk sağlanarak gündem maddelerinin okunmasıyla görüşülmesine geçilmiştir.
GÜNDEM 1. Türkiye Bağımsız Emekliler Platformunu illerinin seçtiği sendika isminin Yönetim Kuruluna iletilmesi ve ismin seçilmesi:
Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu ek 2 de belirtilmiş olan beş bölgeye bağlı illerin seçtiği sendika isimlerin sonuçları değerlendirildi.
Değerlendirme sonuçlarına göre;
Örgütlü illerimizin yirmi altısı ( 26 ) TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER SENDİKASI
Yedi il ( 7 ) TÜRKİYE EMEKLİLER SENDİKASI en çok tercih edilen isimler olduğu belirlenmiştir.
Bu duruma göre ‘’TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER SENDİKASI’’ isminin oy çokluğuyla tercih edildiği görülmüştür. Toplantıya katılan Üst Kurul üyeleri oy birliğiyle kurulacak sendika isminin ‘’TÜRKİYE BAĞIMSIZ EMEKLİLER SENDİKASI’’ olmasına karar vermişlerdir. Genel başkanımız Mehmet ÖZTÜRK ismin belirlenmesinde katkısı olan platform üyelerine duyarlılıkları ve gönül birliğinden dolayı teşekkürlerini belirtmiştir.
GÜNDEM 2. Yönetim Kurulu ve Üst Kurul iç eğitim (ortak örgütsel çalışma alanlarının genişletilmesi) Nasıl olacak?
Türkiye Bağımsız Emekliler Platformu Yönetim Kurulu ve Üst Kurul üyelerinin iç eğitime ve ortak örgütsel çalışma alanlarının genişletilmesine önem verilmesi Genel Başkan Mehmet ÖZTÜRT tarafından belirtildi.
Yönetimde bulunan üyelerin iç işleyişle ilgili bilgi eksikliklerinin giderilmesini, örgütsel çalışmaların güçlendirilmesi gerektiği, bölgeler ve iller arası kopuklukların giderilmesi için çalışmalar yapılması söylendi.
Ayrıca örgütlenme, maliye, adalet, hukuk, ilişkiler anlamında iç eğitimden geçilmesi gerektiği belirtildi.
Yapılacak toplantılarda on iki maddelik ‘’Nasıl Bir Sendika İstiyoruz?’’ ve Platformun kuruluş amaçlarının kişilere maddelerin açıklanması ifade edilmesi ortak kararı alındı.
GÜNDEM 3. Yeni kurulacak olan sendikanın tüzük çalışma planı:
Yeni kurulacak sendikanın tüzük çalışma planı yapılması belirtildi.
Platformun hazırladığı ilk tüzükle ‘’Nasıl Bir Sendika İstiyoruz?’’ maddeleri ilave edilerek oluşturulacak üç kişilik komisyonun Sendika Tüzüğünü taslak olarak hazırlayıp Yönetim Kuruluna teslim edileceği belirtildi.
GÜNDEM 4. Yönetim Kurulu çalışma esasları ve kişisel davranışlar:
EK 1
Yönetim Kurullarında görev alan her yöneticinin konuştuğu dile, yazdığı yazıya, sosyal medya paylaşımlarına dikkat etmesi vurgulandı. Sendikal çalışmaları sürdürürken din, dil, mezhep, siyasi görüş aranmadan, emeklilerin sosyal hak ve adaletlerini korumayı sosyal adalet, özveriyle hizmet vermeyi, refahını hazırlamayı, her emeklimizle kucaklaşmayı amaç edinmeliyiz. Kişilerin siyasi görüşlerine saygı duymalı, tartışma ortamı yaratmamalıyız. Bu bağlamda sosyal medya paylaşımlarına özen göstermeli, herkesin paylaşım yapması önlenmelidir. Bu amaçla sosyal medya sayfalarında paylaşımları denetleyecek Genel Başkan, il yöneticisi ve titizlikle uğraşacak seçilen bir kişi olmalıdır.
Diğer bir hususta Yönetim Kurulu, Üst Kurul, Bölge sorumluları, iller ve üyeler arasında iletişim eksikliği olduğudur. Ani ve duygusal çıkışlarımızla bilinçsiz davranışlar ortaya çıktığıdır. Yöneticiler olarak davranışlarımızı kişisel değil, insani değerler göre profesyonelce ayarlanmalıdır. Karşımızdaki kişinin/kişilerin kışkırtmaları olsa dahi (kullandığı yanlış dil, hakaret, vb. olmadığı takdirde) hoşgörülü olmaya, saygılı olmaya gayret edilmelidir. Bu şekilde davranılmadığı takdirde ortaya çıkan bireysel ilişkilerdir. Bireysel ilişkilere göre yöneticilik olmadığı Genel Başkan tarafından belirtilmiştir. Bizlerin Emekli mücadelesini yürütmek için bir araya gelen topluluk olduğumuz unutulmamalı, bu yüzden geleceği bugünden kurmak için kendi içimize dönmeli ve gerekirse eğitim alınmalıdır. Sonuç olarak toplumsal ilişkilerde kişileri kendimize göre yargılamamalı, yorumlarımıza dikkat etmeli, insani değerler ve vicdani değerlerimizi kullanmalıyız vurgulaması yapılmıştır.
GÜNDEM 5. Dilek ve temenniler:
1_Platformda kullanılan ve sendikada kullanılacak isimde TÜRKİYE kelimesini her kuruluşun kullanmaması bilgisinin üyelerde soru işareti oluşturduğu belirtilmiştir. Konu ile ilgili genel başkanın yaptığı açıklamada TÜRKİYE kelimesinin kullanılması için İç İşleri Bakanlığından ve Ankara Valiliğinden Sendika kuruluşunda dilekçe verileceği ve gerekli izinlerin alınacağı belirtilmiştir. Daha öncede belirtildiği gibi Sendika kurulurken Anayasa da belirtilen örgütlenme özgürlüğü Maddelerinden yararlanılacağı da söylenmiştir.
2_Örgüt kurulmayan illerde her yönetici ve üyenin kendi bölgesinde araştırma yapması önerisiyle iyi dilek ve temennilerle toplantı sonlanmıştır.
Toplantıya Katılanlar:
Yönetim K. Başkanı Mehmet ÖZTÜRK Raziye YAZICI Kemal KOCAOĞLU
Orhan ÇELİK Muzaffer ESEN Ergin ÖNAL