Dolar 32,4972
Euro 34,8101
Altın 2.488,61
BİST 9.553,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Vali Kaymak: “Samsun’da korona virüsünden pozitif kimse yok”

SAMSUN VALİSİ OSMAN KAYMAK VATANDAŞLARIN İŞLERİ OLMADIKÇA KALABALIK YERLERE GİRMEMELERİ, EVDE KALMALARI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ. TÜRKİYE’DE GÖRÜLEN KORONA VİRÜS VAKALARININ ÜZERİNE SAMSUN’DA DURUMU POZİTİF OLAN KİMSENİN OLMADIĞINI İFADE EDEREK “İLİMİZDE DURUMU POZİTİF OLAN İNSAN YOK. OLAN VARSA DA SAĞLIK BAKANLIĞI BİLİYOR. UMREDEN GELEN VATANDAŞLARIMIZ HER GÜN KONTROL EDİLİYOR. SAMSUN SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜMÜZ UMREDEN GELEN VATANDAŞLARI ARIYOR VE SEMPTOMLARINDA BİR DEĞİŞİKLİK VAR MI DİYE KONTROL EDİYOR. ŞÜPHELENDİĞİMİZ 10 KİŞİ VAR. BU KORONA VİRÜSÜ OLAYI ÇOK CİDDİ BİR DURUM. İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ BAR, PAVYON GİBİ YERLERİN KAPATILMASI İÇİN GENELGE GÖNDERDİ. KALABALIK ORTAMLARA GİDİLMEYECEK, BİRBİRİMİZİNDEN UZAK DURACAĞIZ. EVİNİZDE DURUN AİLENİZLE ÖZLEM GİDERİN. İNSANLARIN İŞİ OLMADIKÇA TOPLU ALANLARA GİTMEMELİDİR. İTALYA’DA Kİ DURUM TEDBİRSİZLİĞİN SONUCUDUR. TÜRKİYE BU SÜRECİ ÇOK İYİ YÖNETİYOR. ŞUAN UMREDEN GELECEKLER ANKARA’DA TUTULACAKTIR. BANA GÖRE KAHVEHANELERİN KAPATILMASI GEREKİYOR” DİYE KONUŞTU.

Vali Kaymak: “Samsun’da korona virüsünden pozitif kimse yok”
16 Mart 2020 12:26
516
A+
A-

Çin’de yayılarak tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsünün Türkiye’de vakalarının görülmesi üzerine Samsun Valisi Osman Kaymak, “Samsun’da tedbir amaçlı 10 kişi korona virüsü şüphesiyle gözetim altında tutulmaktadır. Durumu pozitif olan kimse yoktur” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak, vatandaşlara işleri olmadıkça kalabalık yerlere girmemeleri, evde kalmaları uyarısında bulundu. Samsun’da durumu pozitif olan kimsenin olmadığını açıklayan Kaymak, “İlimizde durumu pozitif olan insan yok. Umreden gelen vatandaşlarımız her gün kontrol ediliyor. Samsun Sağlık Müdürlüğümüz umreden gelen vatandaşları arıyor ve semptomlarında bir değişiklik var mı diye kontrol ediyor. Şüphelendiğimiz 10 kişi var” diye konuştu.

“Evinizde durun, ailenizle özlem giderin”

Korona virüsünün çok ciddi bir durum olduğunu belirten Kaymak, “İçişleri Bakanlığımız bar, pavyon gibi eğlence yerlerinin kapatılması için genelge gönderdi. Kalabalık ortamlara gidilmeyecek, birbirimizinden uzak duracağız. Evinizde durun, ailenizle özlem giderin. İnsanların işi olmadıkça toplu alanlara gitmemelidir. İtalya’da ki durum tedbirsizliğin sonucudur. Türkiye bu süreci çok iyi yönetiyor. Şu an umreden gelecekler Ankara’da tutulacaktır. Bana göre kahvehanelerin kapatılması gerekiyor” diye konuştu.

Korona virüsü dolandırıcıları uyarısı

Samsun İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal ise dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulunarak, “Daha önce terör örgütüne karıştığı iddia edilen konularla ilgili vatandaşlarımızın iyi niyeti suistimal edilerek dolandırıcılık vakaları görülmüştü. Aynı şekilde bu korona virüsü konusuyla ilgili olarak genel müdürlüğümüz ve bakanlığımız nezrinde açıklamalar var. Vatandaşlarımızı uyaralım. Sağlık müdürlüğünden geldik diyerek dolandırıcılık olayları oluyor. Şüphelendikleri konularla alakalı olarak 112 vasıtasıyla bizlere de ulaşabilirler” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.