Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 27°C

Vezirköprü’de muhtarlara Mekansal Adres Kayıt Sistemi eğitimi verildi

SAMSUN (AA) – Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Muhtarlık Modülü hakkında Vezirköprü ilçesinde muhtarlara eğitim verildi. Belediye Kültür …

Vezirköprü’de muhtarlara Mekansal Adres Kayıt Sistemi eğitimi verildi
5 Kasım 2021 15:24
199
A+
A-

SAMSUN (AA) – Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Muhtarlık Modülü hakkında Vezirköprü ilçesinde muhtarlara eğitim verildi.

Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitimde Vezirköprü Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Halis Bilen ile şef Aziz Akay, muhtarlara projenin detaylarını anlattı.

MAKS projesinin Adres Kayıt Sistemi'nde sözel olarak tutulan adres bilgilerinin mekanla ilişkilendirilmesi ve oluşturulan altyapının diğer sistemlere entegre edilebilmesi amacıyla hayata geçirildiğini anlatan Akay, “MAKS, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce başlatılan bir projedir. Proje, yeni mekansal adres verisi üretimini içermemektedir. Bunun yerine yetkili idarelerdeki mevcut verinin ortak veri modelinde bütünleştirilmesini ve bu verinin web servis veya ara yüzler ile güncel tutulmasını amaçlamaktadır.” dedi.

Eğitimde Maks Modülü Yetki alma ve Protokol İmzalama Mernis Süreci, Yerleşim Yeri Doğrulama ve Tahkikate Gönderme Modülü, Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Üretme Modülü, Adres Sorgulama, Nüfus Cüzdan Örneği Verme Modülü ve Adres Bildirim konularına değinildi.

Bilen de MAKS sisteminin bilgi yönetimi için önemli olduğunu ifade ederek, tüm muhtarların sistemi aktif olarak kullanması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.