Yenice Barajı’nda doluluk yüzde 0, Karakuyu’da yüzde 99,8
Türkiye genelinde barajların ortalama doluluk oranı yüzde 63,6 olarak ölçüldü. Çapalı Dinar Karakuyu Barajı yüzde 99,8 ile en yüksek, Yenice Barajı ise yüzde 0 ile en düşük doluluk oranına sahip oldu.
Açıklanan son verilere göre, Türkiye’deki barajlarda ortalama doluluk oranı yüzde 63,6 seviyesinde bulunuyor. En yüksek doluluk oranı yüzde 99,8 ile Çapalı Dinar Karakuyu Barajı’nda kaydedildi.
Çamlıgöze Barajı yüzde 97,2, Kesikköprü Barajı ise yüzde 96,2 doluluk oranına ulaştı. Öte yandan Yenice Barajı yüzde 0, Adıgüzel Barajı yüzde 0,1 ve Kirazlıköprü Barajı yüzde 2,1 ile en düşük seviyelerde kaldı.
İstanbul’daki barajlar
İstanbul’daki barajların doluluk oranları şöyle sıralandı: Ömerli yüzde 73,7, Darlık yüzde 69,8, Alibey yüzde 51,1, Terkos yüzde 43,8, Büyükçekmece yüzde 36,7 ve Sazlıdere yüzde 29,8.
Van’daki barajlar
Van’da bulunan barajlarda ise Zernek yüzde 90,4, Morgedik yüzde 80,7 ve Sarımehmet yüzde 33,8 doluluk oranına sahip.
Verilere göre, bazı barajlardaki kritik seviyeler dikkat çekiyor. Özellikle Yenice Barajı’ndaki yüzde 0 doluluk oranı, su kaynaklarının durumu açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.