Dolar 32,5170
Euro 34,7952
Altın 2.427,66
BİST 9.710,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Az Bulutlu
Samsun
31°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 18°C

Ayancık’ta ev ve iş yerlerinden 16 milyon metreküp çamur ve su tahliyesi yapıldı

SİNOP (AA) – GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU – Sinop'un Ayancık ilçesinde yaşanan sel felaketinde taşkınlara maruz kalan bölgelerden bugüne kadar 16 …

Ayancık’ta ev ve iş yerlerinden 16 milyon metreküp çamur ve su tahliyesi yapıldı
21 Eylül 2021 12:12
271
A+
A-

SİNOP (AA) – GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU – Sinop'un Ayancık ilçesinde yaşanan sel felaketinde taşkınlara maruz kalan bölgelerden bugüne kadar 16 milyon metreküp çamur ve su tahliyesi yapıldığı bildirildi.

İlçede 11 Ağustos'ta meydana gelen felaketin ardından oluşan zararların ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Sel sularına maruz kalan ev, iş yeri ve kamu binalarındaki temizlik çalışmalarının tamamlandığı ilçede, çay ve dere yataklarındaki iyileştirme çalışmaları da sürüyor.

Vali Erol Karaömeroğlu, AA muhabirine, selin ardından ilçede 800'e yakın ev ve iş yerinin bodrum katlarının su ve çamurla dolduğunu söyledi.

Ekiplerin yoğun gayretleri sonucunda su altında kalan tüm binaların temizlendiğini vurgulayan Vali Karaömeroğlu, “Cevizli, Yalı ve Beşiktaş mahallerimizde 800'e yakın ev ve iş yerinin bodrum katları çamur ve su ile doldu. Buralar ekiplerimizce temizlendi. Yine Küçük Sanayi Sitesi'nde bütün iş yerleri çamur ve sudan arındırıldı.” dedi.

İlçe merkezinin büyük ölçüde toparlandığına işaret eden Karaömeroğlu, özellikle yollarda temizlik ve asfaltlama çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Yeni pazar yerini hazırladıklarını ve vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Vali Karaömeroğlu, “Köylerdeki altyapı çalışmalarına başlayarak hızlıca oraları da bitirmek istiyoruz. Biz bu süreçte ev ve iş yerlerimizden 16 milyon metreküp çamur ve su temizledik. Şimdi üstyapı çalışmalarına başladık.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.