DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Harçlıklarını kardeşlerine gönderdiler

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI İLE TÜRKİYE DİYANET VAKFI İŞ BİRLİĞİNDE SÜRDÜRÜLEN “YOLUN İYİLİK OLSUN” YARDIM KAMPANYASI KAPSAMINDA SİNOP ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ, ATATÜRK ANADOLU LİSESİ VE SİNOP İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ HARÇLILARINI DEPREMİN VURDUĞU ELAZIĞ VE MALATYA VE ZULÜMDEN KAÇAN İDLİB HALKINA GÖNDERİLMEK ÜZERE İL MÜFTÜSÜ ALİ HAYRİ ÇELİK’E TESLİM ETTİLER.

Harçlıklarını kardeşlerine gönderdiler
Banner Resmi
15.10.2021
409
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen “Yolun İyilik Olsun” yardım kampanyası kapsamında Sinop Anadolu İmam Hatip Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi ve Sinop İlahiyat Fakültesi öğrencileri harçlıklarını depremin vurduğu Elazığ ve Malatya ve zulümden kaçan İdlib halkına gönderilmek üzere İl müftüsü Ali Hayri Çelik’e teslim ettiler.

31 Ocak 2020 tarihine Elazığ’da gerçekleşen depremde felaketi yaşayan vatandaşlara ve İdlib’de kaçan savaştan kaçan mültecilere anlamlı bir yardım da Sinop Anadolu İmam Hatip, Atatürk Anadolu Lisesi ve Sinop İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden geldi. Öğrenciler harçlıkları ile biriktirdikleri paraları deprem bölgesine ve İdlib’de savaştan kaçan mültecilere ulaştırılmak üzere Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’e teslim ettiler. Yaşıtlarının çektikleri sıkıntılara duyarsız kalmayan gençler “Orada yaşanan deprem bizlerinde başına gelebilirdi. O savaştan kaçan mültecilerden biri de bizler olabilirdik. Soğukta ve sokakta kalabilirdik. Anne, babamızı yitirebilirdik. Elazığ’da ve İdlib’de gelen ve sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimiz arkadaşlarımız varken, burada istediğimiz gibi para harcamaya yüreğimiz el vermiyor. Herkesin imkanlar nispetinde depremzedelerin sıkıntılarını paylaşması gerekiyor. Bizler öğrenci olarak biriktirdiğimiz harçlıklar ve arkadaşlarımız ile birlikte topladığımız paralar oradaki insanların sıkıntılarını çok cüzi bir miktarını da olsa halletmelerinde yardımcı olmuş olacağız. Bizler elimizden geleni yapmaya çalıştık ve gayret ettik” dedi.

Öğrencilere bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik eden ve öğrencilere teşekkür eden İl Müftüsü Çelik, “Öğrencilerin bu duyarlı hareketleri beni çok duygulandırdı. Ülkemizin başına gelen bu felaketin yaralarının sarılması için toplumumuz yek vücut olarak imkanları nispetinde gayret göstermektedirler. Cenab-ı Hak ülkemizi her türlü bela ve musibetlerden muhafaza buyursun” diye konuştu.

Öğrenciler ile bir süre sohbet eden İl Müftüsü Çelik onlara Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınlarından kitap hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.