Dolar 32,5531
Euro 34,8930
Altın 2.429,50
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C

Orman Kampı Mesire alanına yapılmak istenilen ahşap evlere tepki

SİNOP’TA ÇEVRE DOSTLARI DERNEĞİ TARAFINDAN BAHÇELER ORMAN KAMPI MESİRE ALANINDA PROTESTO GERÇEKLEŞTİ.

Orman Kampı Mesire alanına yapılmak istenilen ahşap evlere tepki
22 Ekim 2021 03:43
404
A+
A-

Sinop’ta Çevre Dostları Derneği tarafından Bahçeler Orman Kampı Mesire alanında protesto gerçekleştirildi. Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı ve üyeleri, Orman Kampı Mesire alanına yapılmak istenilen ahşap evlere tepki gösterdi.

Sinop Çevre Dostları Derneği Başkanı Hale Oğuz, yaptığı açıklamada, “Kent merkezimizin tek yeşil alanı ve mesire yerinde birçok ağacın kesilmiş olduğunun ve inşaat faaliyetleri başladığının görülmesi üzerine, Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü ile görüşülmüştür. Ancak alanın Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğünün yetkisinden alındığı ve Orman İşletme Müdürlüğüne verildiği, Orman İşletme Müdürlüğünün ise alanı A sınıfına alarak, özel şahıslı işletmeye verdiği ve Sinop Belediye Başkanlığının da saha içerisinde yapılaşmaya izin verdiği öğrenilmiştir. Sayısı verilmese de inşaat faaliyetlerin devam edeceği yapılmakta olan yapı gibi 20 tane daha yapılacağı konuşulmaktadır. Eski ismiyle Bahçeler Mevki çok uzun yıllardır kent merkezinin tek mesire yeri, yazın mesire yeri ve plajı olmayı sürdürmektedir. Orman Bölge Müdürlüğü Lojman binaları ile alanın bir bölümünü kullanmış, bungalov yapmış ve bir bölümünü Orman Kampı olarak işletmeye vermişti. Elde kalan ağaçlar son yeşil alanımızdır. Havadan ve denizden görüldüğü gibi kentin panoramasını etkileyen tek yeşil alanımızdır. Gayet tabiidir ki derneğimiz ve Sinop halkı turizm yatırımlarına karşı değildir. Aksine, kentin geleceğini Kültür ve Turizm Kenti olmakta görmektedir. Ancak turizm yatırımları boş alanlar ağaçlandırarak, park düzenlemeleri yapılarak, sağlıklı bir biçimde alt yapıları hazırlanarak yapılmalıdır. Kamusal alan, tek yeşil alan ve mesire yeri birkaç kişinin menfaati için yok edilmemelidir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.