Dolar 32,5663
Euro 34,8912
Altın 2.435,62
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 32°C
Per 22°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Sinop’ta 16 bin dekar alanda çeltik ekimine başlandı

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde ekimine başlanan çeltikten bu yıl 15 bin ton ürün elde edilmesi bekleniyor. Boyabat Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, AA muhabirine, ilçelerinde bu yıl 16 bin dekar alanda çeltik ekimi yapılacağını söyledi.Otuz …

Sinop’ta 16 bin dekar alanda çeltik ekimine başlandı
8 Mayıs 2023 14:13
93
A+
A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde ekimine başlanan çeltikten bu yıl 15 bin ton ürün elde edilmesi bekleniyor.

Boyabat Tarım ve Orman Müdürü Murat Usta, AA muhabirine, ilçelerinde bu yıl 16 bin dekar alanda çeltik ekimi yapılacağını söyledi.

Otuz iki köyde yapılan ekimlerden 15 bin ton ürün edilmesinin planlandığını vurgulayan Usta, “Ülkemizin pirinç ihtiyacının yüzde 5,5'ini Boyabat'ta üreten, tarladan sofraya çeltiğin yetişmesi sürecinin her aşamasında emeği olan değerli yetiştiricilerimize bereketli bir yıl geçirmelerini dilerim.” dedi.

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı ise geçen yıl odanın girişimleri sonucu Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) çeltik alımı yaptığını anımsattı.

Elmacı, bu yıl da alım yapılmasını beklediklerini ifade ederek, “Geçen yıl yüzü gülen çeltik üreticilerimiz, bu çeltik sezonunda ekim alanlarını genişleterek daha fazla ürün elde edeceklerdir. Bizim istek ve temennimiz, devletimizin üreticilerimizin girdi masraflarına daha fazla destek vererek, ülkemiz pirinç ihtiyacının dışa bağımlılığının azaltılmasıdır.” diye konuştu.

Çeltik üreticisi İbrahim Madenoğlu, beş yıldır çeltik üretimi yaptığını belirterek, “Çeltik işi zahmetli iş, ilacı, gübresi, mazotu, tohumu maddiyata dayanıyor. Devletimiz bunu göz önünde bulundurarak çeltik alım fiyatlarını biraz daha esnek, yüksek tutarsa bizi çok sevindirir.” dedi.

Muhabir: Emin Tamer Toğanaş

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.