Dolar 32,4118
Euro 34,7934
Altın 2.400,09
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Sinop’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

SİNOP (AA) – Sinop Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla tören düzenlendi. Sinop Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Aile ve…

Sinop’ta 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi
3 Aralık 2023 14:30
66
A+
A-

SİNOP (AA) – Sinop Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünce “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla tören düzenlendi.

Sinop Valiliği önünde düzenlenen törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Harun Köksalan, yaptığı açıklamada, engelli bireylerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer insanlarla eşit ölçüde sağlanması, engellilerin güçlendirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini söyledi.

Engellilerle ilgili görevi hassasiyetle yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Köksalan, şöyle konuştu:

“Birleşmiş Milletler verilerine göre dünya nüfusunun yüzde 10’unu engelliler teşkil ediyor. Ülkemiz nüfusunun da yüzde 7’sini engelli kardeşlerimiz oluşturuyor. Devletimiz engelli vatandaşlarımızın fırsat eşitliğine sahip olmaları için çok ciddi düzenlemeler yapmış ve hayata geçirilen sosyal politikalar vesilesiyle çok daha kapsamlı hizmetlerden istifade edebilmelerinin imkanı sağlamıştır. Bu noktada çok büyük bir mesafe kaydetmenin de memnuniyetini taşıyoruz. Engellerin birlikte ve beraber aşılacağı düşüncesiyle tüm toplumu oluşturan bireylerle beraber omuz omuza geçirmemiz arzusuyla, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine mutlu bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyorum.”

Törene Sinop Belediye Başkan Vekili Serdar Önder Öztürk, kurum müdürleri, engelliler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Öte yandan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Sinop Rehberlik ve Araştırma Merkez Müdürlüğünce Sakarya Caddesi’nde stant açıldı.Stantta vatandaşlar bilgilendirilip broşür dağıtıldı.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.