Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 5°C
Karla Karışık Yağmurlu
Samsun
5°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pts 8°C
Sal 9°C
Çar 11°C
Per 12°C

Sinop’ta baraj ve göletlere 100 bin sazan yavrusu bırakıldı

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde baraj ve göletlere 100 bin sazan yavrusu salındı. Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri …

Sinop’ta baraj ve göletlere 100 bin sazan yavrusu bırakıldı
22 Ağustos 2021 01:41
331
A+
A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde baraj ve göletlere 100 bin sazan yavrusu salındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Amasya Suluova Yedikır Su Ürünleri Üretim ve Araştırma İstasyonu tesislerinde üretilen pullu sazan yavrularından 100 bini, Boyabat ilçesindeki baraj ve göletlerde suyla buluşturuldu.

Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekiplerince Dodurga Barajı'na 50 bin, Kurusaray Barajı ile Maruf Göleti'ne 15 biner ve Boyalı Göleti'ne 20 bin olmak üzere 100 bin sazan yavrusu bırakıldı.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Usta, üretim tesislerinden alınan sazan yavrularını aynı gün baraj ve göletlere bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yavruların bulundukları sulardaki besin durumuna göre 1-1,5 yıl içinde avlanacak seviyeye geleceklerini belirten Usta, şunları ifade etti:

“Balık türleri ve stoklarının korunarak gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması, en az bir kere üremelerine imkan tanınması, sürdürülebilir balıkçılık açısından büyük önem arz etmektedir. Avlanma kurallarına uymak, daha fazla balığın üremesi demektir. Bu da vatandaşımız ve ülke ekonomisine olumlu yansıyacaktır. Bize bu imkanları sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Sinop Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüze, yavru sazan üretim tesislerinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Boyabat Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde görevli su ürünleri mühendisi Yunus Özdemir ve sağlık teknisyeni Rahmi Somuncu da üzerlerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini, vatandaşların da duyarlı davranmasıyla balık oranının artmasını umduklarını dile getirdi.

Muhabir: Kemal Kaymak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.