Dolar 32,3454
Euro 34,7636
Altın 2.392,63
BİST 10.248,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

24. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali 8-10 Haziran’da düzenlenecek

– Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle festival kapsamındaki eğlence programları yapılmayacak

24. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali 8-10 Haziran’da düzenlenecek
14 Mart 2023 13:39
65
A+
A-

KARABÜK (AA) – Karabük'ün Safranbolu ilçesinde “Kültürel Miras ve Korumacılık” ana temasıyla düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin 24'üncüsü, bu yıl 8-10 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Safranbolu Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Elif Köse, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen festival komite toplantısında yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş merkezli depremler dolayısıyla etkinliğin eğlence kısımlarının yapılmayacağını bildirdi.

Festivalde sanatın öne çıkartılacağını belirten Köse, “Malumunuz büyük felaket yaşadık ve bu felaketin etkilerini atlatmamız kolay olmayacak. Bölgede vatandaşlarımız büyük sıkıntılar çekerken eğlence yapmamız beklenemez diye düşünüyorum. Bu yıl eğlence bölümleri olmayacak. O nedenle sanat ve tanıtıma daha çok yer vereceğiz.” dedi.

Köse, 24 yıldır aralıksız devam eden festivalin Safranbolu'nun tanıtımına büyük katkı sağladığına değinerek, “Eğlence bölümleri olmasa da Sadi Yaver Ataman, Leyla Gencer ve Ziya Şengül gibi Safranbolu'muzun medarıiftiharı isimleri, onlara layık programlarla anacağız.” diye konuştu.

Komite toplantısında yapılan oylamada festivalin 8-10 Haziran'da düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Muhabir: Şükran Yücel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.