Dolar 32,3295
Euro 34,8452
Altın 2.388,10
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C

70 saniyelik lazer uygulamasıyla gözdeki kırma sorunları giderilebiliyor

– Medicana International Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mefkure Yalçıner:
– “‘Eximer laser’ uygulaması 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda uygulanıyor”
– “Hastalar uygulama sonrası 24 saat içinde gözlük veya kontakt lens olmaksızın net görmeye başlamakta ve günlük aktivitelerine dönebilmektedirler”

70 saniyelik lazer uygulamasıyla gözdeki kırma sorunları giderilebiliyor
16 Aralık 2022 11:09
92
A+
A-

ANKARA (AA) – Medicana International Ankara Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mefkure Yalçıner, “eximer laser” uygulamasıyla en fazla 70 saniye kadar kısa sürede kırma kusurlarının ortadan kaldırılabildiğini bildirdi.

Medicana Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, halk arasında göz çizdirme olarak bilinen “eximer laser” uygulamasına ilgi günden güne artıyor. Lazer uygulaması 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda yapılabiliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yalçıner, halk arasında “göz çizdirme” olarak bilinen “eximer laser” uygulamasını anlattı. Operasyon kapsamında, lazer ışınıyla gözün saydam tabakasının şeklinin değiştirildiğini belirten Yalçıner, bu yöntemle en yaygın görme bozukluklarından olan ve kırma kusurlarından kaynaklanan miyopi, astigmatizma ve hipermetropinin tedavi edilebildiğini vurguladı.

Kırma kusurlarından kaynaklanan bulanık görme sorunlarının gözlük veya kontakt lensle çözülebildiğine işaret eden Yalçıner, “Gözlük veya kontakt lens kullanımı hastalar için yaşam konforunu olumsuz etkileyen uygulamalardır. Gözlük soğuk havalarda buğulanma yaparak duş, deniz ve havuzda kullanışsız olması nedeniyle insan yaşamını kısıtlar. Kontakt lensin ise takıp çıkarma güçlüğü ve göz enfeksiyonları açısından risk oluşturması gibi olumsuz yönleri vardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Yalçıner, teknolojideki hızlı gelişmeyle, “excimer laser” uygulamasının kırma kusurlarının kalıcı tedavisinde önemli bir alternatif olarak öne çıktığına dikkati çekti.

Uygulamaya ilginin her geçen gün arttığını belirten Yalçıner, “Yöntem, 18 yaşını doldurmuş ve ilerleme göstermeyen kırma kusurlarına sahip hastalarda uygulanıyor.” ifadesini kullandı.

Yalçıner, operasyonun yapılabilmesi için hastanın kornea kalınlığının yeterli olması gerektiğine işaret ederek, sistemik hastalığı olan kişilere lazer uygulaması yapılamadığını bildirdi.

Uygulamanın 'Lasic', 'Prk', 'Smile' ve 'No touch' olmak üzere 4 yöntemle yapıldığı bilgisini veren Yalçıner, şunları kaydetti:

“Excimer laser ile diğer yöntemlerle yapılamayan ince kornealı hastalara da lazer uygulama olanağı doğmuştur. 'No touch excimer laser' ile en fazla 70 saniye kadar kısa sürede kırma kusurları ortadan kaldırılabilmektedir. Hastalar uygulama sonrası 24 saat içinde gözlük veya kontakt lens olmaksızın net görmeye başlamakta ve günlük aktivitelerine dönebilmektedirler.”

Muhabir: Saniye Hülya Çorakçı Ertan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.