Dolar 32,3791
Euro 34,7797
Altın 2.396,11
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

AA’nın 102’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı

SAKARYA/BOLU/BARTIN (AA) – AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Sakarya Gençlik ve Spor İl …

AA’nın 102’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı
6 Nisan 2022 17:51
140
A+
A-

SAKARYA/BOLU/BARTIN (AA) – AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ile Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Yönetim Kurulu, Anadolu Ajansının (AA) 102'nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Küpçü, mesajında, “Milli Mücadelenin başladığı süreçte milletimizin sesini dünyaya duyurmak için kurulan Anadolu Ajansı, ilkeli habercilik anlayışıyla sağladığı haber, görüntü ve içeriklerle Türk basını ve halkımızın haber kaynağı olmayı sürdürmektedir. Görevini en iyi şekilde icra eden tüm Anadolu Ajansı çalışanlarına başarı dolu nice yıllar dilerim.” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun, Milli Mücadelenin başladığı süreçte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulan AA'nın dün olduğu gibi bugün de halkın ve haklılığın sesi olmayı üstlendiğini belirtti.

AA'nın, dünyadaki enformasyonun akışını değiştiren bir yapıda asırlık tecrübesiyle çalışmalarına devam ettiğini aktaran Uzun, şunları kaydetti:

“Anadolu Ajansı, yüce milletimizin istiklal mücadelesi verdiği en zorlu zamanlarda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurularak, haklı vatan mücadelemizi bütün dünyaya duyurulmasını sağlamıştır. Cumhuriyetimizin kurulmasında benzersiz bir rol üstlenerek ülkemizin en köklü kurumlarından biri olma vasfını kazanan Anadolu Ajansı, yerli ve milli bir kurum olarak bugün de başarılı çalışmalarına devam etmektedir. Bu alandaki varlığıyla doğudan batıya akan enformasyonun akışını da değiştirmiş, ülkemizin en güvenilir haber kaynaklarından biri olmuştur. Anadolu Ajansı, aynı zamanda ülkemizin hedeflerine giden yolu açacak kurumlardan da biridir. Bu düşüncelerle Anadolu Ajansının 102'nci kuruluş yıl dönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Anadolu Ajansının kuruluşunda emeği geçenleri rahmet ve şükranla anıyor, kurumun ve tüm çalışanlarının başarılarının devamını diliyorum.”

Özsoy, mesajında, “Kurtuluş Savaşı'nda Türkiye'nin sesini duyurmak için kurulan, dünyanın en prestijli haber ajansları arasında yer alan, güvenilir haberin kaynağı Anadolu Ajansının kuruluşunun 102'nci yıl dönümünü kutluyoruz. Anadolu Ajansına ve tüm çalışanlarına nice başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

SGB Yönetimi Kurulu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla 6 Nisan 1920'de kurulan AA'nın, ülkenin en köklü kurumlarından biri olarak 102 yıldır halkın sesi olmayı sürdürdüğünü belirterek, çalışanlara görevlerinde başarılar diledi.

Muhabir: Zafer Akpınar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.