DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

AK Parti Karabük Milletvekili Güneş, kütüphanesindeki kitapları üniversiteye bağışladı

KARABÜK (AA) – AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, öğrencilik yıllarından itibaren kütüphanesinde biriktirdiği kitapları, Karabük …

Banner Resmi
01.06.2021
277
A+
A-

KARABÜK (AA) – AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, öğrencilik yıllarından itibaren kütüphanesinde biriktirdiği kitapları, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kütüphanesi'ne bağışladı.

Güneş, öğrenciliği ile daha sonra Diyanet İşler Başkanlığı bünyesinde yurt içi ve dışında görev yaptığı yıllarda edindiği 500'ü aşkın kitabı, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'a teslim etti.

Eserler arasında alanında yetkin birçok yazarın cilt halinde kitapları ile en eskisi 1930'lu yıllar olmak üzere bugün de basılan ilmi eserlerin yanı sıra Arapça, Osmanlıca, Almanca ve Rusça kitaplar da yer alıyor.

Kitapların teslim töreninde bir konuşma yapan Milletvekili Niyazi Güneş, uzun yıllar istifade ettikleri kitapları üniversite kütüphanesine bağışlamaya karar verdiğini belirterek, “Yarım asra yakın kitaplarımız bizimle arkadaş, yoldaş, sırdaş oldu. 'Kitaplar, bir insanın en önemli hazinesidir.' diye düşünüyorum. Üniversitemize bağışlamakla doğru bir karar aldığımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Yüzlerce, binlerce öğrencinin kütüphane raflarındaki bu kıymetli bilgilerden faydalanacağını dile getiren Güneş, “Rektör hocamız Refik Polat'a bağışımıza gösterdiği teveccüh için teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

Rektör Polat ise eserleri kütüphanede muhafaza edeceklerini belirterek, “Bu nadir eserlerin bize sunulması hem bize hem de üniversitemize verilen değeri gösteriyor. Bağışlanan kitaplardan öğrencilerimiz, okumalarında ve araştırmalarında bolca istifade edecektir. Bu anlamlı bağış için kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Evren Aydoğan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.