Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
BİST 9.446,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 18°C
Sal 29°C

AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, Rus tenisçi Medvedev’i Trabzon’a davet etti

TRABZON (AA) – AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, daha önce Trabzon'da karşılaşmaya çıktığını ve seyircilerden çok etkilendiğini …

AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, Rus tenisçi Medvedev’i Trabzon’a davet etti
22 Şubat 2022 11:18
161
A+
A-

TRABZON (AA) – AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, daha önce Trabzon'da karşılaşmaya çıktığını ve seyircilerden çok etkilendiğini açıklayan Rus tenisçi Daniil Medvedev'i kente davet etti.

Cora, AA muhabirine, Medvedev'i 2011 yılında Trabzon'da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nda izleme fırsatı bulduğunu, daha sonra da beğenerek takip etmeye başladığını belirtti.

Sporcunun kariyerinde önemli başarılar elde ettiğini anımsatan Cora, “ABD Açık'ta Novak Djokovic'i yenerek şampiyon oldu. Avustralya Açık ve Wimbledon turnuvalarında da önemli başarılar elde etti. Şu anda Profesyonel Tenisçiler Birliğinin sıralamasına göre teklerde dünyanın 2 numarası.” diye konuştu.

Cora, böyle bir kariyere sahip yıldız bir sporcunun Trabzon'da yaşadığı anısını bir basın toplantısında dile getirmesinin önemli olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avustralya Açık finalinin ardından büyük şeylerin hayalini kuran küçük bir çocuğun hikayesini anlattığı röportajında 15 yaşındayken Trabzon merkez kortta dolu tribünler önünde oynadığı final maçını unutamadığını söylemesi hem ülkemizde hem de Trabzon şehrimizde büyük mutluluk ve heyecan yaratmıştır. Ben de Trabzon milletvekili ve özel bir takipçisi olarak onu ülkemize ve güzel Trabzon'umuza bu anılarını tekrar yaşatmaya davet etmek istiyorum.”

Cora, Rus tenisçinin açıklamasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden, “Trabzon milletvekili ve özel bir takipçiniz olarak sizi ülkemize, güzel Trabzon'umuza bu anılarınızı tekrar yaşatmaya davet etmek istiyorum.” paylaşımında bulunduğunu da kaydetti.

Medvedev, Avustralya Açık finalinin ardından basın toplantısında, 2011 yılında Trabzon'da düzenlenen olimpik oyunlar için “Orada belki de bin, iki bin kadar insan vardı. Çok güzeldi, orada olmak inanılmazdı. O anların hayalini kurarsınız, evet daha büyük sahnelerin.” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Muhabir: Kemal Çolak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.