Dolar 32,6923
Euro 35,4458
Altın 2.480,50
BİST 10.864,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Sal 29°C
Çar 28°C
Per 29°C
Cum 30°C

“AKUT Güvendeyim” uygulaması Huawei akıllı saatlerde

İSTANBUL (AA) – Huawei akıllı saatlere özel olarak HarmonyOS işletim sistemi için tasarlanan “AKUT Güvendeyim” uygulaması kullanıma sunuldu …

“AKUT Güvendeyim” uygulaması Huawei akıllı saatlerde
19 Ocak 2022 14:01
179
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Huawei akıllı saatlere özel olarak HarmonyOS işletim sistemi için tasarlanan “AKUT Güvendeyim” uygulaması kullanıma sunuldu.

Huawei açıklamasına göre, Huawei, tüm ekosisteminde geliştirmeler yapmaya devam ederken, akıllı saatler için de çalışmalarını hızlandırdı.

Akıllı saatler için önemli seviyede uygulamaların dahil edilmeye başlanmasıyla özellikle deprem riskinin yüksek olduğu Türkiye için çok önemli uygulamalardan biri olan arama kurtarma STK'sı olan AKUT'un “Güvendeyim” uygulaması da artık Huawei Watch GT2 Pro ve Watch GT 3 üzerinde kullanılabilir hale geldi.

Huawei Watch GT2 Pro ve Watch GT 3 sahipleri, Huawei telefonlarında “Güvendeyim” uygulamasını indirdikten sonra Huawei Sağlık uygulaması üzerinden “Cihazlar” kısmındaki AppGallery alanına girip buradan “Güvendeyim” uygulamasını saatlerine kurabiliyor.

AKUT Arama Kurtarma Derneği ile Genel Bilgi Teknolojileri tarafından geliştirilen “Güvendeyim” uygulamasının belki de en önemli özelliği, internetsiz çalışabiliyor olması. Aramanın mümkün olmadığı, internetin çalışmadığı, SMS'lerin devreye girdiği doğal afet durumlarında, tek bir butona basılması, kişinin konumunun paylaşılması için yeterli oluyor.

Öte yandan, “Güvendeyim” uygulaması üzerinden deprem, sel ya da yangın gibi acil durumlarda yapılması gerekenler de öğreniliyor.

Muhabir: Yıldız Taşdelen Erli

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.