Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Arçelik, AR-GE’de kadın gücünü “WE-inTech” programıyla globale taşıyor

İSTANBUL (AA) – Arçelik, kadınların mühendislik ve yeni nesil AR-GE alanlarında çalışmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye’de başlattığı WE …

Arçelik, AR-GE’de kadın gücünü “WE-inTech” programıyla globale taşıyor
5 Temmuz 2022 13:27
123
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Arçelik, kadınların mühendislik ve yeni nesil AR-GE alanlarında çalışmalarını teşvik etmek amacıyla Türkiye’de başlattığı WE-inTech programını faaliyet gösterdiği diğer ülkelere genişletiyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Arçelik’in mühendislik ve yeni nesil AR-GE alanlarında çalışan kadınların kariyer gelişimlerine destek olmak ve onları teşvik etmek üzere başlattığı “WE-inTech” programının, Türkiye, Romanya, Pakistan ve Güney Afrika’dan seçilen 45 kişiden oluşan ilk grup katılımcısı, programın ilk etabını oluşturan ve üç gün süren atölye çalışmalarında bir araya geldi.

Arçelik’in 2019’da ilk olarak Türkiye’de “Sen Mühendissin, Bizimlesin” adıyla başlattığı proje, üniversitelerin mühendislik, fen bilimleri ve matematik bölümlerinde öğrenim gören kadınlara, yeni nesil AR-GE ve teknoloji ile ilgili alanlarda çalışmaları için destek olup, cesaretlendirmeyi amaçlıyor.

Arçelik, bu yılın başında Koç Holding’in Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’ndaki küresel liderliği doğrultusunda teknoloji ve inovasyon alanında toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlamak üzere önemli taahhütlerde bulundu.

Küresel operasyonlarında STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarındaki kadın istihdam oranını 2026 yılına kadar yüzde 16’dan, yüzde 35’e çıkarmayı taahhüt eden Arçelik, WE-inTech programıyla Romanya (Arctic), Pakistan (Dawlance) ve Güney Afrika’daki (Defy) tesislerinde AR-GE ve inovasyon alanında kadın mühendislerin kariyer gelişimlerini destekliyor.

Bu arada, WE-inTech programının üç gün boyunca devam eden atölye çalışmalarında katılımcılar dünyanın dört bir yanından sektör uzmanları ve araştırmacıların yanı sıra Arçelik, Arctic, Defy ve Dawlance ekipleriyle de bir araya geldi.

Bir yıl sürecek program boyunca katılımcılar, kariyer gelişimi ve teknik eğitimlerin yanı sıra mentorluk desteği de alarak, ilgili markaların devam eden projelerinde çalışma imkanı bulacak.

– “Teknoloji ve inovasyon alanında kadın gücünü artırmaya kararlıyız”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nihat Bayız, “Arçelik olarak teknoloji ve inovasyon alanında kadın gücünü artırmaya kararlıyız. WE-inTech programıyla, üniversitelerin mühendislik, teknoloji, fen bilimleri ve matematik bölümlerinde eğitim gören kadınları desteklemeyi ve eğitimleri ile ilgili alanlarda çalışmaları için teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Nihat Bayız, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Nesiller Boyu Eşitlik Forumu’nun teknoloji ve inovasyon alanlarında cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi vizyonunu paylaştıklarını ve küresel operasyonlarda yürüttükleri programlarla da destek verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Sadece eğitim ile sınırlı kalmayıp, kadınlara kariyerlerine AR-GE ve inovasyon alanında başlamaları için alan açan bir program sunmamız gerektiğinin bilincindeyiz. 2019’da Türkiye’de başlattığımız ‘Sen Mühendisin, Bizimlesin’ programını faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelere de genişletmeye karar verdik. Romanya, Pakistan ve Güney Afrika’dan başlayarak tüm dünyada kadın mühendislere ulaşmayı, bu ülkelerdeki lider markalarımızla, kariyerlerini STEM alanlarında ilerletmeleri için onlara destek olmayı hedefliyoruz.”

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.